Ο Sergei Maksimishin ήταν ο υπεύθυνος της ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου είχε διακομιστεί ο αντίπαλος του Πούτιν μετά την δηλητηρίαση.

Νεκρός από «ξαφνικό έμφραγμα» είναι ο Ρώσος γιατρός που φρόντισε τον αντίπαλο του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέϊ Ναβάλνι, όταν δηλητηριάστηκε στο Νόβιτσοκ στη Ρωσία.

Ο γιατρός Sergei Maksimishin ήταν ο υπεύθυνος της ΜΕΘ του νοσοκομείου, όταν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης μεταφέρθηκε μετά την δηλητηρίασή του, υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Στην αρχή, τόσο το νοσοκομείο όσο και οι ρωσικές αρχές διέψευσαν κατηγορηματικά ότι ο Ναβάλνι είχε συμπτώματα δηλητηρίασης από νευρικό παράγοντα, κάτι που ανιχνεύτηκε όταν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Γερμανία, για να λάβει θεραπεία.

Ο γιατρός κατέληξε στη ΜΕΘ που φρόντισε τον Ναβάλνι, ωστόσο οι αρχές αρνούνται ότι είχε συμπτώματα κορωνοϊού. Αναφορές υποστηρίζουν ότι ξαφνικά η πίεσή του ανέβηκε και ότι πέθανε από έμφραγμα.

navalny_doctor

Ο γιατρός Σεργκέϊ Μαξιμίσιν, που πέθανε ξαφνικά από “έμφραμα”…

Συνάδελφός του που τον είδε αυτήν την εβδομάδα υποστηρίζει ότι ο θάνατός του ήταν πολύ απροσδόκητος. Εκπρόσωπος των αρχών επέμεινε ότι δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο υπόβαθρο για τον θάνατό του.

«Ο άνθρωπος ήταν άρρωστος. Πέθαναν οι γονείς του αυτόν τον χρόνο. Ο ίδιος πέθανε στη δουλειά, σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου εργαζόταν», είπε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τις αρχές, ήταν στο νοσοκομείο, μπήκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας και πέθανε, αφότου χρειάστηκε να νοσηλευτεί επειγόντως χθες.
Αν και οι γιατροί κατάφεραν να ρίξουν την πίεσή του, η καρδιά του δεν το άντεξε.