Παγκόσμιο συγκίνηση και έκφραση συμπάθειας έχει προκαλέσει η είδηση πως η Κέιτ Μίντλετον έχει καρκίνο, ενώ το παλάτι του Ηνωμένου Βασιλείου και ηγέτες από πολλές χώρες στέλνουν ευχές για περαστικά.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα ανακοίνωσε τον λόγο για τον οποίο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, τελειώνοντας τις θεωρείες συνωμοσίας, με τα ΜΜΕ παγκοσμίως να προβάλουν στο πρώτο τους θέμα την είδηση.

Ύστερα από εβδομάδες γεμάτες με φήμες και θεωρίες συνωμοσίας, που άρχισαν όταν η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε εγχείρηση τον Ιανουάριο, η Κέιτ Μίντλετον έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και ότι ξεκίνησε χημειοθεραπεία.

Στο μήνυμα, αποκάλυψε ότι η διάγνωση αποτέλεσε «τεράστιο σοκ» και ότι εκείνη και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έκαναν τα πάντα προκειμένου να το διαχειριστούν ιδιωτικά, για το καλό της οικογένειάς τους.

Φορώντας ένα μπλε και άσπρο ριγέ πουλόβερ με μπλε παντελόνι και καθισμένη σε ένα παγκάκι στον κήπο, η Κέιτ είπε ότι χρειαζόταν χρόνο για να συμβιβαστεί με τη διάγνωση και να το πει στα παιδιά της, πριν ενημερώσει τον κόσμο.

«Ήταν ένα απίστευτα δύσκολο δίμηνο για όλη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε εξαιρετικά, για την οποία είμαι ευγνώμων» περιέγραψε αρχικά.

«Τον Ιανουάριο υποβλήθηκα σε σοβαρή εγχείρηση στην κοιλιά στο Λονδίνο και τότε θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική.

Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα μου συνέστησε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία, και τώρα βρίσκομαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας» συνέχισε.

Αναφέρθηκε στον σύζυγό της ως «μεγάλη πηγή παρηγοριάς και καθησυχασμού», προσθέτοντας: «Φυσικά, όλο αυτό ήταν ένα τεράστιο σοκ. Έτσι, ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αντιμετωπίσουμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά, με σκοπό το καλό της οικογένειάς μας».

Το βίντεο με την Κέιτ γυρίστηκε στο Ουίνδσορ την Τετάρτη, σύμφωνα με το παλάτι του Κένσινγκτον.

 Τι είπε στα παιδιά της μόλις έμαθε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο

Η 42χρονη Kέιτ Μίντλεντον δήλωσε ότι χρειάστηκε χρόνος για να συμβιβαστεί με τα νέα και να τα μοιραστεί με τα παιδιά της – τον Τζορτζ 10 ετών, τη Σάρλοτ 8 και τον Λούις 5 ετών.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε πώς ανακοίνωσε στα παιδιά της τα νέα για τη διάγνωση του καρκίνου της.

Καθησυχάζοντας τους υποστηρικτές της, επανέλαβε αυτό που είπε στα παιδιά της. «Είμαι καλά και γίνομαι κάθε μέρα πιο δυνατή», επεσήμανε.

«Όπως τους έχω πει- είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα, εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ- στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσα προηγήθηκαν και οι θεωρίες συνωμοσίας

Η Κέιτ Μίντλετον είχε να εμφανιστεί δημόσια από τα Χριστούγεννα, πριν κυκλοφορήσουν βίντεο που την έδειχναν με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Γουίλιαμ, να περπατά σε ένα παντοπωλείο κοντά στο Γουίνσδορ.

Όταν η Μίντλετον μπήκε στο νοσοκομείο για να χειρουργηθεί στην κοιλιά, το παλάτι του Κένσινγκτον δεν είχε δώσει ακριβείς πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της, παρά μόνο ανέφερε πως δεν επρόκειτο για καρκίνο και ότι η επέμβασή της ήταν επιτυχής. Η ανακοίνωση προσέθετε πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα παρέμενε μακριά από τα καθήκοντά της μέχρι τον Απρίλιο, για να αναρρώσει.

Ήταν ένα δεύτερο σοκ για τη βασιλική οικογένεια, καθώς τον περασμένο μήνα ανακοινώθηκε ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται σε θεραπεία. Δεν έγινε γνωστός ο τύπος του καρκίνου από τον οποίο πάσχει ο βασιλιάς, που διαγνώστηκε μετά από επέμβαση για διογκωμένο προστάτη.

Σε θεραπεία και ο Κάρολος

Ο Κάρολος έχει αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντα όσο υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, αν και έχει εμφανιστεί σε φωτογραφίες να πραγματοποιεί συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εθεάθη να πηγαίνει στην εκκλησία.

Η Κέιτ, από την πλευρά της, είχε εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα να φουντώσουν φήμες και διάφορες θεωρίες σχετικά με την ίδια.

Οι προσπάθειες να σταματήσουν αυτές οι φήμες με τη δημοσίευση φωτογραφίας της την Ημέρα της Γιορτής της Μητέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η Κέιτ είναι περιτριγυρισμένη από τα τρία χαμογελαστά παιδιά της, γύρισαν μπούμερανγκ όταν το Associated Press και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία απέσυραν την εικόνα επειδή είχε παραποιηθεί – κάτι που οδήγησε, εκ νέου, στο να οργιάσουν οι θεωρίες για την πριγκίπισσα.

Η Κέιτ εξέδωσε δήλωση την επόμενη ημέρα, αναγνωρίζοντας ότι της αρέσει να «πειραματίζεται με την επεξεργασία» και ζητώντας συγγνώμη για «οποιαδήποτε σύγχυση» είχε προκαλέσει η φωτογραφία. Ωστόσο, αυτό δεν έδωσε τέλος στις εικασίες, καθώς είχε εμφανιστεί και σε άλλες εικόνες, μέσα σε αυτοκίνητο.

Ακόμα και το υλικό που δημοσίευσαν η Sun και το TMZ, το οποίο φαινόταν να δείχνει την Κέιτ και τον Γουίλιαμ να ψωνίζουν, προκάλεσε νέα έξαρση της φημολογίας. Ορισμένοι μάλιστα αρνούνταν να πιστέψουν ότι το βίντεο έδειχνε την ίδια την πριγκίπισσα της Ουαλίας, θεωρώντας πως επρόκειτο για σωσία της.

Προσεύχεται ο Μπάϊντεν για την Κέϊτ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Παρασκευή, ότι προσεύχεται για την ανάρρωση της πριγκίπισσας Κέιτ, μετά την ανακοίνωση νωρίτερα από την σύζυγο του διαδόχου του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Ουίλιαμ ότι πάσχει από καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπεία.

Σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι μαζί με την σύζυγό του Τζιλ ενώνει τη φωνή του με «εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο προσευχόμενος για την ανάρρωσή σας, πριγκίπισσα Κέιτ».

Από τα πρώτα θέματα στον διεθνή τύπο

Η Daily Mail γράφει στον τίτλο: Η Κέιτ αποκάλυψε πως έχει καρκίνο. Η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας, γενναία αν ανακοίνωσε πως δίνει μάχη με την ασθένεια και κάνει χημειοθεραπείες», προσθέτοντας την φράση της: «θα είμαι καλά»

«Η Κάθριν, πριγκίπισσα της Ουαλίας, έχει καρκίνο» αναφέρει στον τίτλο του το CNN, το οποίο το ανέδειξε σε πρώτο θέμα.

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας λέει ότι κάνει θεραπεία για τον καρκίνο» σχολιάζει το BBC, το οποίο έχει και live ενημέρωση για τις εξελίξεις.

Η Independent σχολιάζει: «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε την προσωπική μάχη της με τον καρκίνο σε ένα γενναίο μήνυμα σε βίντεο»

Την είδηση δημοσιεύει σε περίοπτη θέση και το Reuters.

Η Corriere de la Serra έχει επίσης πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της την ανακοίνωση της Μίντλετον.

«Καρκίνος! Η Κέιτ ανακοινώνει τη συγκλονιστική διάγνωση σε ένα παγκάκι στο πάρκο. Ξεκινά χημειοθεραπείες» περιγράφει η Γερμανική Bild.

Στη Γαλλία, η Le Parisien φιλοξενεί επίσης την είδηση στο πρώτο της θέμα: «Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα ανακοινώνει ότι πάσχει από «καρκίνο» και ξεκίνησε χημειοθεραπείες» αναφέρει.