Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε ιδιαίτερα διαλλακτικός προς την Ευρώπη, αλλά όχι προς τις ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι θέλει να στηρίξει την Γηραιά Ήπειρο ώστε να μην υποφέρουν οι πολίτες από έλλειψη ενέργειας και βιοτικών ειδών.

Εμφανίστηκε μάλιστα προβληματισμένος για το ενδεχόμενο ενός νέου μεταναστευτικού κύματος από τις αναπτυσσόμενες χώρες προς την Ευρώπη, κάτι που θα έφερνε δυστυχία σε πολύ κόσμο, είπε σχεδόν συγκινημένος.

Στη συνέχεια ο Πούτιν ανέφερε ότι επιθυμεί να μεταβεί στο Παρίσι για μια συνάντηση με τον “φίλο”, όπως τον αποκάλεσε Εμμανουέλ Μακρόν για να βρουν μια λύση, μακριά από τα αμερικανικά συμφέροντα, τονίζοντας ΄΄οτι αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση.

«Οι παγκόσμιες αγορές πέφτουν και αυξάνεται μόνο η αξία των μετοχών των εταιρειών του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, στερώντας από άλλες περιοχές του κόσμου τις πηγές ανάπτυξης», δήλωσε  ο Ρώσος Πρόεδρος  σε μια εκδήλωση για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Πρόσθεσε ότι «γίνονται απόπειρες με κάθε μέσο ώστε η Ευρώπη να απευθυνθεί στο ακριβό αμερικανικό υγροποιημένο αέριο. Ως αποτέλεσμα, οι Ευρωπαίοι όχι μόνο αναγκάζονται να πληρώσουν, αλλά, στην πραγματικότητα, υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών εταιρειών με τα ίδια τους τα χέρια, τις απομακρύνουν από την παγκόσμια αγορά. Για την Ευρώπη, αυτό σημαίνει μεγάλης κλίμακας αποβιομηχάνιση και απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες τιμές στα τρόφιμα, τη βενζίνη, το ρεύμα, τη στέγαση και τις κοινοτικές υπηρεσίες, τέτοιες ενέργειες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ριζική πτώση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Διπλωματικές πηγές μιλούν για σημαντικό ελιγμό του Πούτιν μέσα σε μια νύχτα, καθώς ό ίδιος εμφανίζεται συνήθως σκληρός και σπάνια γίνεται πιο μαλακός ή μαλακοφέρνει…