Εξαιρετικά τα πήγε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την προμήθεια των εμβολίων σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και στη διανομή σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ικανοποίηση είναι διάχυτη στις Βρυξέλλες, αλλά και στο Βερολίνο, αφού και η Γερμανία ακολούθησε τον δρόμο της κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειες, υπό την καθοδήγηση της προέδρου της Κομισιόν.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έδωσε χθες την διαβεβαίωση ότι σύντομα θα υπάρχουν αρκετές δόσεις εμβολίου για όλους, τονίζοντας ότι πρώτα «προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους».

Πιο συγκεκριμένα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε: «Σήμερα οι πρώτοι Ευρωπαίοι εμβολιάζονται κατά της COVID-19. Είμαι συγκινημένη που βλέπω άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιο παντού σε όλη την ΕΕ. Από τη Μαδρίτη στο Παρίσι, από την Αθήνα στη Ρίγα.

«Πρώτα προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους. Σύντομα θα έχουμε αρκετές δόσεις για όλους μας», πρόσθεσε

Νωρίτερα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα ελπίδας η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε:«Μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό. Φέτος τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά. Αλλά σήμερα το μήνυμά μου είναι αυτό της ελπίδας: μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό.. Μόνο όταν εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι, μπορούμε να ξεκινήσουμε να παίρνουμε πίσω τις κανονικές ζωές μας. Μέχρι τότε, να μείνετε ασφαλείς. Καλά Χριστούγεννα».

Σε άλλη ανάρτησή της η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τονίζει ότι πρόκειται για «μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας». Η ανάρτησή της συνοδεύεται από στιγμιότυπα της πανδημίας και αποσπάσματα ομιλιών της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που περιγράφουν τον δρόμο που διήνυσε η ΕΕ μέχρι να φτάσει η στιγμή τα εμβόλια να είναι διαθέσιμα στους Ευρωπαίους πολίτες.

Ειδικότερα, η κ. Φον Ντερ Λάιεν σημειώνει: «O κορωνοϊός άλλαξε τη ζωή μας και έφερε την τραγωδία.Αλλά τώρα υπάρχει ελπίδα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επενδύσει στην έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων κατά της COVID19. Έχουμε εξασφαλίσει δόσεις για ολόκληρο τον πληθυσμό μας.”