Σκηνές βγαλμένες από σενάρια κινηματογραφικής αστυνομικής  ταινίας εκτυλίχθηκαν τις φυλακές ύψιστης ασφαλείας στο Πεκίνι της  κεντρικής Αλβανίας όταν 28χρονος ισοβίτης δολοφόνησε άλλον συγκρατούμενο του και τραυμάτισε έναν ακόμα  με πιστόλι που πιστεύεται  ότι έφτασε στα χέρια του “ εξ ουρανού” με ντρόουν.

Το θύμα  εξέτιε  ποινή ισόβιας κάθειρξης για  δολοφονία, πυρπόληση και εξαφάνιση του πτώματος μέλους οικογένειας με την οποία βρισκόταν  σε βεντέτα από το 2012.

Επίσης είχε καταδικαστεί και για την δολοφονία δυο Τσέχων τουριστών  με κίνητρο την ληστεία. Δεκατρία διοικητικά στελέχη των φυλακών στο Πεκίνι συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές .

Πως έγινε το φονικό

Σύμφωνα με ανταπόκριση από την Χειμάρρα, ο Sokol Mjacaj, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη, φέρεται να πυροβόλησε έναν φύλακα στη φυλακή Peqin, όπου εκτίει την ποινή του.

Ως αποτέλεσμα της συμπλοκής μεταξύ των κρατουμένων στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, ένας κατάδικος πέθανε και ένας άλλος τραυματίστηκε.
Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, το θύμα είναι ο κρατούμενος Arben Lleshi. Ο Lleshi ενεπλάκη σε σύγκρουση με άλλους κατάδικους τη στιγμή του προαυλισμού.

Στη χώρα έχει σημάνει συναγερμός  καθώς  κυκλοφόρησαν φήμες για ταραχές σε όλες τις φυλακές της χώρας όπου τελευταία  κρατούνται πολλά από τα “μεγάλα ονόματα” του οργανωμένου εγκλήματος.