Σε έναν από τους πιο επεισοδιακούς τελικούς των τελευταίων ετών, με δύο ημίωρες διακοπές και μια διαιτησία που σηκώνει πολλή συζήτηση και προκάλεσε έντονα παράπονα του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στο ΟΑΚΑ. 

Ένταση, καθυστέρηση και κακός ρυθμός

Ο αγώνας καθυστέρησε να αρχίσει περίπου 30 λεπτά, λόγω έντασης οπαδών με την Αστυνομία, ρίψης αντικειμένων και πυρσών και στη συνέχεια ρίψης χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και ο Ισπανός διαιτητής Λαόθ οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια μέχρι να καθαρίσει.

Το ματς άρχισε στις 20.35 και από την αρχή δεν είχε να επιδείξει κάτι στους περίπου 50.000 φιλάθλους. Ενταση, λάθη, κακό ρυθμός και μια κίτρινη κάρτα μόλις στο 7′ για τον Ντόουγκλας Αουγκούστο για διαμαρτυρία, που προκάλεσε εκνευρισμό στους ασπρόμαυρους. Μια δεύτερη κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Φιλίπε Σοάρες για τον ΠΑΟΚ στο 24′ ενώ καμία απολύτως τελική προσπάθεια δε σημειώθηκε στο πρώτο ημίωρο.

Απόφαση για πέναλτι που έβαλε… φωτιά στο ματς!

Στο 28′ συνέβη η φάση που «σημάδεψε» το παιχνίδι. Μετά από σέντρα του Χουάνκαρ από τα αριστερά, ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ και στην εξέλιξη της φάσης, ο Γκατσίνοβιτς έσκυψε για να πιάσει την κεφαλιά υπό το μαρκάρισμα του Βιεϊρίνια. Αρχικά ο διαιτητής δεν έδειξε κάτι, ειδοποιήθηκε όμως από το VAR, είδε τη φάση και υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών, ο Βιεϊρίνια έγινε έξαλλος, ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι κρατώντας μάλιστα μία πέτρα. Μετά από νέα ημίωρη διακοπή, με τους παίκτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, το ματς επανεκκίνησε, σε κλίμα έντασης…
Ευκαιρίες από Ακπομ, Μπίσεσβαρ

Με την επανέναρξη, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μερικά λεπτά για να πάρει τα πάνω του και να μπει στο παιχνίδι. Εχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 44′, όταν ο Ακπομ έπιασε απο εξαιρετική θέση την κεφαλιά μετά από σέντρα το Ζίβκοβιτς, αλλά ο Μπρινιόλι σταμάτησε την μπάλα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός έχασε καλή ευκαιρία με τον Γκατσίνοβιτς, ενώ στο 50′ οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αουγκούστο για μαρκάρισμα στο Βιγιαφάνιες, αλλά ο Ισπανός δεν του έδωσε. Στην επόμενη φάση πάντως ο Λουτσέσκου τον αντικατέστησε.

Ο Μπίσεσβαρ έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 57′ για το 1-1, αλλά το σουτ που επιχείρησε δε βρήκε στόχο για λίγα εκατοστά.

To παιχνίδι άρχισε να ανοίγει μετά από το 65′, καθώς ο ΠΑΟΚ κυνήγησε το γκολ έχοντας συντριπτική κατοχή της μπάλας. Ο Δικέφαλος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 79′ με το Σβαμπ, που πήρε την κεφαλιά μετά το κόρνερ από τα δεξιά και ο Κώτσιρας έδιωξε πριν τη γραμμή.

Νέα ευκαιρία έχασε ο Μιτρίτσα στο 89′, αλλά και ο Τσόλακ στο 90′, ενώ στις καθυστερήσεις ο Δικέφαλος έχασε ακόμη μια ευκαιρία.

Η φάση όμως που σήκωσε μεγάλη συζήτηση έγινε στο τελευταίο λεπτό όταν ο Μιτρίτσα έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα αντιπάλου, αλλά ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη για θέατρο.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους παίκτες και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (67′ Κουρμπέλης), Παλάσιος (90′ Σάρλια), Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς (76′ Αλεξανδρόπουλος), Ιωαννίδης (76′ Καρλίτος).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (46′ Σίντκλεϊ), Αουγκούστο (52′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (62′ Μιτρίτσα), Σοάρες (46΄Καντουρί), Άκπομ (67′ Τσόλακ).

(Πηγή:MYNEWS.GR)