Το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Σαμοθράκη, καταγγέλλει με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθράκης.

 

Ειδικότερα, κάνει λόγο για απόφαση που υποβαθμίζει την οικονομική λειτουργία του νησιού, επιφέροντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους, επαγγελματίες αλλά και τους επισκέπτες. «Δεν είναι παραδεχτό επιχειρήσεις, όπως η Εθνική Τράπεζα, που έχει στηριχθεί τα τελευταία χρόνια με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου να υποβαθμίζει την οικονομία ενός ακριτικού νησιού», αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επόμενο βήμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, θα είναι η διακοπή λειτουργίας του Δήμου σήμερα από τις 11 το πρωί έως και τη λήξη του ωραρίου καθώς και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στις 12.00, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν εκπρόσωποι αρχών και υπηρεσιών, φορείς, επαγγελματίες και κάτοικοι.
Σημειώνεται πως και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, Κώστα Μιχαηλίδη, ζητώντας ανάκληση της απόφασης και συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος.
«Ξαφνικά, για τη φιλοπατρία τους οι ακρίτες κάτοικοι της Σαμοθράκης εισπράττουν τα επίχειρα. Πως αλλιώς να ερμηνεύσουν το γεγονός ότι η Τράπεζά σας, εντός των ημερών, θα τους υποχρεώνει να μεταβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη για οποιαδήποτε συναλλαγή; Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για τους ηλικιωμένους κατοίκους, τους επιχειρηματίες, τους τουρίστες; Η Σαμοθράκη δεν είναι προάστιο κάποιου δήμου της Αττικής, με εύκολη πρόσβαση σε έτερο πλησιέστερο υποκατάστημα. Δεν μπορούν όλα να κρίνονται με βάση λογιστικές λογικές και οικονομίες κλίμακας.

Η Τράπεζά σας συνδράμει δεκαετίες τώρα σε αυτό υποστηρίζοντας το εθνικό συμφέρον. Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Σαμοθράκης, όχι μόνο αποδυναμώνει κι εκθέτει το ακριτικό νησί, αλλά στρέφεται εντέλει ενάντια στους ακρίτες των συνόρων», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Πέτροβιτς.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ