Χωρίς τη συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, λόγω της έλευσης του σκότους συνεχιζόταν όλη νύχτα η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε δύσβατη δασική περιοχή στη Λευκίμη του Δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς επετεύχθη ο περιορισμός της φωτιάς σε δύο δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία, ενώ οι επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν να ενισχύονται, επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ο κ. Πέτροβιτς, ο οποίος μετέβη από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως προς το παρόν φαίνεται ότι η φωτιά δεν απειλεί πλέον τον οικισμό της Λευκίμης, οι κάτοικοι του οποίου επιστρέφουν στις οικίες τους, ενώ παράλληλα δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην κινδυνέψει εκ νέου, στην περίπτωση που οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με αυξομειούμενη ένταση, αλλάξουν την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι πολύ μεγάλη, προκειμένου να μην περάσουν οι φλόγες στον προστατευόμενο χώρο του δάσους της Δαδιάς, όπου διαβιούν μοναδικά είδη πτηνών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μέχρι το βράδυ  η φορά των ανέμων αποτελούσε σύμμαχο για τους πυροσβέστες, προκειμένου να διασωθεί το δάσος της Δαδιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.