Η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, που έδώ και χρόνια έχει ξεχωρίσει με τις ποιοτικές συνεντεύξεις της στην ΕΡΤ 1 μέσα από την εκπομπή της ΣΤΑ ΑΚΡΑ, επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε μια σειρά εκδηλώσεων ως υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

 

Η Βίκυ Φλέσσα ενώ περιοδεύει στην 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε την 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου μέσα στους χώρους της ΔΕΘ, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με συγγραφείς, εκπροσώπους εκδοτικών οίκων και δημοσιογράφους. Σε όλες τις συναντήσεις η κα Φλέσσα έδινε το δικό της στίγμα και εκδήλωνε το ενδιαφέρον της για τον πολιτισμό, την επιστήμη και το βιβλίο, τομείς στους οποίους επιθυμεί να προσφέρει και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η παρουσία της στους χώρους της ΔΕΘ ήταν εντυπωσιακή και σε κάθε βήμα συναντούσε ανθρώπους, που ήθελαν να συνομιλήσουν μαζί της. Με χαμόγελα και ευχάριστη διάθεση εξηγούσε τους λόγους της υποψηφιότητάς της για την Ευρωβουλή και αποσπούσε τα βλέμματα των διερχομένων με την επικοινωνιακή της ευχέρεια.

Η ίδια μας είπε ότι ένιωθε πως βρίσκεται σε έναν οικείο χώρο, μιας και η ζωή της κατά μεγάλο μέρος έχει να κάνει με τα γράμματα, το διάβασμα και το γράψιμο, καθώς από μικρή ηλικία την προσέλκυαν τα βιβλία, η λογοτεχνία και η φιλοσοφία. Άλλωστε γι αυτό ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην κλασική φιλολογία και μέσα από τις εκπομπές της έδωσε μια σημαντική ώθηση στη γνωριμία με τους κλασικούς συγγραφείς, αλλά και γενικότερα με το ελληνικό πνεύμα και την επιστήμη.

Η Βίκυ Φλέσσα εργάζεται στην ΕΡΤ και βρίσκεται σε ειδική άδεια προκειμένου να διεξαγάγει τον προεκλογικό αγώνα για την Ευρωβουλή. Πριν από ένα μήνα είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και αμέσως μετά έγινε  η 42η υποψήφια ευρωβουλευτής που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία,  ολοκληρώνοντας τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος για τις προσεχείς ευρωεκλογές.

 

 

Ποια θέματα επιθυμεί να αναδείξει και να προωθήσει

Η Βίκυ Φλέσσα αυτοπαρουσιάζεται μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό, όπου εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους παίρνει μέρος στις Ευρωεκλογές.

“Γεννήθηκα στο Ναύπλιο και μεγάλωσα στο Άργος στον προσφυγικό συνοικισμό των Μικρασιατών, που γειτονεύει με το αρχαίο θέατρο της πόλεως. Ο πατέρας μου ήταν πυροσβέστης με καταγωγή από την Καρυά Άργους. Σπούδασα κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισα τις σπουδές μου με υποτροφία στη Νομική Σχολή Αθηνών από όπου αποφοίτησα.

Έχω εργαστεί τριάντα χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ), ραδιόφωνο (ΑΘΗΝΑ 9.84, ΕΡΑ 4) και τηλεόραση (ΕΡΤ, Star, Antenna). Η εκπομπή μου «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση.
Συμπληρώνει φέτος τον 16ο χρόνο και έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Είμαι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Είμαι έγγαμη και μητέρα ενός γιού.

Έπειτα από τριάντα χρόνια γραπτών και λόγων αποφάσισα να προχωρήσω στο επόμενο βήμα, στην προσπάθεια για πράξεις: να γεμίσουν το καλοκαίρι οι θερινές κατασκηνώσεις της πατρίδας μας από μαθητές της Ευρώπης, να συντάξουμε ένα βιβλίο κοινής ευρωπαϊκής ιστορίας επί τη βάσει του πολιτισμού, να γίνουν στη χώρα μας τα Ευρωπαϊκά Παρατηρητήρια για την Ηθική της τεχνητής νοημοσύνης και την Βιοηθική.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μου ζήτησε να σηκωθώ από την τηλεοπτική μου καρέκλα και θα βάλω τα δυνατά μου με σκοπό ως Ελληνίδες και Έλληνες να αναδείξουμε την αξία της κλασικής Παιδείας και του Πολιτισμού στην Ευρώπη και στον σύγχρονο κόσμο.”

Επίσκεψη και στη Βέροια

Προ ημερών η Βίκυ Φλέσσα βρέθηκε στη Βέροια όπου είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα καθώς και με στελέχη και οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας.

Η γνωστή δημοσιογράφος της ΕΡΤ εξέφρασε μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα του πολιτισμού, αλλά και για  την στήριξη της Περιφέρειας. Υποσχέθηκε, μετά την εκλογή της, να δώσει βάρος στα θέματα της Περιφέρειας. Ειδικά για την Ημαθία δήλωσε πως παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τους θησαυρούς των Αιγών αλλά και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου.

Πέρα από τα γενικά θέματα μπήκε και σε ειδικότερα, όπως την αντιμετώπιση της φύλαξης των μικρών παιδιών αλλά και τη φροντίδα της τρίτης ηλικίας, θέματα στα οποία η Ελλάδα υπολείπεται σε σχέση με την Ευρώπη. «Σε μια εποχή που έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα το κύρος της χώρας, το μόνο όπλο που μας απέμεινε είναι ο πολιτισμός» κατέληξε, επιμένοντας αναλυτικά στο πώς μπορεί να αποτελέσει μέσο διεκδικήσεων.