Ο Αμερικανός πρόξενος Γκ.Φλέγκερ ανέφερε ότι δεκάδες αμερικανικές εταιρείες, που αντιπροσωπεύουν τρισεκατομμύρια δολάρια θα λάβουν μέρος στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Εδώ και ο Υπουργός Εμπορίου, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας.-

 

Τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στη συμμετοχή τους στη φετινή ΔΕΘ επισήμανε ο νέος γενικός πρόξενος της χώρας στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ,μιλώντας στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της 83ης ΔΕΘ με την διοίκηση του εκθεσιακού φορέα και άλλους παράγοντες.

Ο κ. Φλέγκερ ανέφερε ότι στην έκθεση μετέχουν δεκάδες αμερικανικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιούν τζίρους τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο υπουργός Εμπορίου.

O Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ακόμη ότι στο πλαίσιο της αμερικανικής συμμετοχής θα βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η ναυαρχίδα του Έκτου Στόλου, επισήμανε το υψηλό επίπεδο συμμετοχής των υπουργείων Ενέργειας και Εξωτερικών, ενώ πρόσθεσε ότι σε διάφορα σημεία της πόλης θα τοποθετηθούν αντιπροσωπευτικά έργα τέχνης της χώρας του. Πρόσθεσε ότι το βάθος αυτής της δέσμευσης δείχνει πόσο σημαντικές είναι για τις ΗΠΑ η Ελλάδα, οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ και ειδικά η Βόρεια Ελλάδα. “Η Αμερική είναι εδώ, είναι δεσμευμένη, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι αξίες και τα συμφέροντα των δύο χωρών είναι ευθυγραμμισμένα.

Οι επίσημες κρατικές συμμετοχές στη φετινή ΔΕΘ, μαζί με τις ΗΠΑ, φτάνουν τις 20, έναντι 17 πέρυσι, ενώ για πρώτη φορά λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση -ως κρατικές συμμετοχές- η Πορτογαλία, το Ουζμπεκιστάν και το Μπαγκλαντές.

Η Κίνα, που κατείχε πέρυσι τον τίτλο της τιμώμενης χώρας, μετέχει και φέτος με 30 εταιρείες, γεγονός που αναδεικνύει μια συνέχεια, ενώ η Ινδία, που θα είναι τιμώμενη χώρα το 2019, δίνει το “παρών” με 35 εκθέτες.