Είχε “κολλήσει” σε αμμώδη περιοχή, ανοιχτά από το Παλατάκι.-

Αλλαγές στα δρομολόγια προς Περαία με το “Άγιος Γεώργιος”

 

Αίσιο τέλος είχε η μικρή περιπέτεια 37 επιβατών του μικρού πλοίου “Κωνσταντής”, που προσάραξε την Παρασκευή στα αβαθή ύδατα, ανοιχτά του Μικρού εμβόλου στον Θερμαικό. Ήδη το σκάφος αποκολλήθηκε και μετά από σχετική επιθεώρηση θα αρμενίσει και πάλι στον Θερμαικό.

Ωστόσο, μετά το περιστατικό,  επέρχονται αλλαγές στα δρομολόγια για τις επόμενες μέρες, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία «Karavakia Thessaloniki Waterbus». Η καθημερινή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Περαίας – Νέων Επιβατών και αντίστροφα περιορίζεται κάπως μέχρι την επιστροφή στα δρομολόγια του πλοίου “Κωνσταντής”.

Όπως διευκρινίστηκε από το λιμεναρχείο, ο “Κωνσταντής”, που πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της Περαίας, “κόλλησε” σε αμμώδη ακτή κοντά στο Παλατάκι στην Καλαμαριά . Στο σκάφος, που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την ακτή, επέβαιναν 37 άτομα ,τα οποία, σύμφωνα με το λιμενικό, δεν διέτρεξαν κανέναν κίνδυνο.

Ο υπεύθυνος επικονωνίας για τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus», Νίκος Τσαμασλής επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα δρομολόγια συνεχίζονται, υπογραμμίζοντας ότι πολύ γρήγορα ο “Κωνσταντής” θα επιστρέψει καθώς όπως λέει το πλοίο δεν έχει πάθει ζημιές. “ Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η αποκόλληση του πλοίου, και οι επιβάτες αποβιβάστικαν με ασφάλεια στο λιμάνι και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τις Λιμενικές αρχές. Το πλοίο δεν έχει πάθει καμιά ζημιά, δεν έχει ρήγμα, ελπίζουμε μόλις ολοκληρωθούν οι επιθεωρήσεις από τις αρμόδιες αρχές, ταχύτατα ξεκινά τα δρομολόγια”, κατέληξε.

Τα δρομολόγια εκτελούνται με το “ Άγιος Γεωργιος” και θα ισχύσουν μέχρι να γίνει νέα ανακοίνωση, όπως αναφέρει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας.

Θεσσαλονίκη προς Περαία/Ν.Επιβάτες: 11.30, 14.00, 16.30, 19.00, 21.15

Περαία/Ν.Επιβάτες προς Θεσσαλονίκη: 09.30, 12.45, 15.15, 17.45, 20.15

 

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Υ.ΝΑ.Ν.Π.)