«Γιορτές στο κέντρο της πόλης» προσφέρει το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου ξεκινάει αύριο τη λειτουργία του ο Αστερόκοσμος, διοργάνωσης του Magic Park. Το  Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο θα λειτουργεί έως τις 7 Ιανουαρίου 2024.

Μεταξύ άλλων, το μεγαλύτερο καράβι σε όλη την Ευρώπη, σημαίας Ιταλίας έριξε άγκυρα φέτος στη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη πολιτεία της Βόρειας Ελλάδας, αυτήν του Αστερόκοσμου, που στήνεται για δέκατη χρονιά φέτος σε συνεργασία με την Magic Park και θα λειτουργεί στο διάστημα από 9/12 έως και 7/1/2024.

Έτσι, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πόσο ψηλά στον αέρα μπορεί να πάει η πρύμνη και η πλώρη του και χωρίς μάλιστα την παραμικρή ανησυχία, αφού εκεί τριγύρω, είναι σίγουρο ότι δεν παραμονεύουν … καρχαρίες, όπως διαβεβαίωσαν σήμερα οι διοργανωτές, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης τύπου.

Το καράβι Barcone, είναι ένα από τα 15 παιχνίδια που πλαισιώνουν τον φετινό Αστερόκοσμο στη ΔΕΘ και ένα από τα τρία ολοκαίνουρια, που κάνουν φέτος ποδαρικό. Την τριάδα συμπληρώνουν η Αλυσίδα, που δοκιμάζει τις αντοχές των επισκεπτών του Αστερόκοσμου στα ύψη και τις μεγάλες επιταχύνσεις και το Salta Monte, ένα χταπόδι με περιστρεφόμενο κεντρικό δίσκο, πάνω στον οποίο κινούνται και περιστρέφονται ανεξάρτητα τα βαγονάκια με τους επιβάτες.

Το στεγασμένο παγοδρόμιο των 500 τμ θα είναι το μεγαλύτερο στη Θεσσαλονίκη και θα περιβάλλεται από το Σπίτι του Άη-Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, το Σπίτι του Face Painting και τις Ξωτικοτριγυρίστρες.

Ακόμη σε κεντρική εξέδρα στο Περίπτερο 15 θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί καραόκε, Family Games, μουσικοκινητικά παιχνίδια, παραστάσεις (Μαριονέτες με την ΤΙΚ-
ΝΙΚ, Καραγκιόζης από τον Αγάπιο Αγαπίου, Πινόκιο από τους Modarts κα) και παρουσιάσεις από πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, ωδεία και σχολές χορού.

Σπίτι του Άη Βασίλη και παγοδρόμιο μήκους 500τ.μ.

Βέβαια, Αστερόκοσμος δεν είναι μόνο παιχνίδια τύπου Λούνα Παρκ και εορτές δεν νοούνται χωρίς το σπίτι του Άη Βασίλη και του Face Painting, παγοδρόμιο εμβαδού 500 τετραγωνικών μέτρων, παραστάσεις μαγείας και άλλες μουσικοκινητικές, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ, family games, διαγωνισμό Καραόκε, κουκλοθέατρο, χορό, σόου με σαπουνόφουσκες και φυσικά πολλές πολλές…εκπλήξεις.

Μάλιστα, για τους φαν της γαστρονομίας, φέτος για πρώτη φορά, στον εξωτερικό χώρο δίπλα από την αψίδα της ΔΕΘ θα φτιάχνεται από το μηδέν ιταλική αυθεντική πίτσα σε ξυλόφουρνο.

Όσα συμβαίνουν στις εορτές μέσα στη ΔΕΘ αποτελούν μια δραστηριότητα, που ενσωματώνει μεγάλη προστιθέμενη αξία για την τοπική οικονομία, την αγορά της πόλης και τις εμπορικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

Κύτταρο ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη η ΔΕΘ

“Το εκθεσιακό κέντρο αποτελεί ένα σημαντικό κύτταρο ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη ενώ ειδικά την εορταστική περίοδο είναι μια όαση χαράς και ξεγνοιασιάς για μικρούς και μεγάλους”, επισήμανε στη συνέντευξη τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Πρόσθεσε μάλιστα, «κρατήσαμε τις τιμές σταθερά στα ίδια επίπεδα, ήτοι 8 ευρώ/άτομο, για να ευχαριστηθεί ο κόσμος» και εξέφρασε την αίσθησή του, ότι η επισκεψιμότητα στον «Αστερόκοσμο» θα κινηθεί φέτος σε υψηλά επίπεδα και πάνω από τα 100.000 άτομα που παραδοσιακά επισκέπτονται την εορταστική πολιτεία, με την υψηλότερη να είναι αυτή των 130.000 ατόμων.

Οι ημέρες αιχμής στον Αστερόκοσμο, είναι σύμφωνα με τον κ. Ποζρικίδη τα Σαββατοκύριακα και οι ημερομηνίες 25-26/12 και 1-2/1, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι δυναμικό «παρών» δίνουν και οι Βαλκάνιοι που επιλέγουν την πόλη της Θεσσαλονίκης για τις εορταστικές τους εξορμήσεις.

Τα παιχνίδια είναι πιστοποιημένα και ελεγμένα

Ο εκπρόσωπος του Magic Park, Σάκης Πετρόπουλος, ανέφερε ότι για δέκατη χρόνια το Magic Park και η ΔΕΘ – Helexpo διοργανώνουν την μεγαλύτερη παραγωγή σε όλη την Ελλάδα σε μεταξύ άλλων έκθεση και σε προσωπικό και σημείωσε ότι είναι λόγω αυτής της συνεργασίας, που η τιμή του εισιτηρίου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος σημείωσε ότι στα 70 χρόνια λειτουργίας του το Magic Park δεν μετρά ούτε ένα ατύχημα και διευκρινίζοντας ότι όλα τα παιχνίδια είναι πιστοποιημένα και ελεγμένα, τόνισε ότι το προηγούμενο τριήμερο ελέγχθηκαν πάλι και ξανά.

«Έχει βάθος αυτή η συνεργασία και θα συνεχιστεί γιατί ετοιμάζουμε κάτι το μοναδικό για μικρούς και μεγάλους. Αυτό που μένει όταν φεύγει ο κόσμος είναι η χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους», τόνισε ο γενικός διευθυντής, Αλέξης Τσαξιρλής.

Τονίζεται ότι αν και η θετική ενέργεια θα περισσεύει, ο φετινός Αστερόκοσμος θα είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αφού ο φωτισμός και ο στολισμός στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους θα βασίζονται στην τεχνολογία led.

Ώρες λειτουργίας και ελεύθερο πάρκινγκ

Ο Αστερόκοσμος θα λειτουργήσει από τις 9/12/23 έως τις 7/1/24 με τα εξής ωράρια λειτουργίας:

Καθημερινές μέχρι 24/12: 17:00- 23:00,

Σάββατο-Κυριακή & από τις 24/12:11:00-23:00.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8 Ευρώ (με δωρεάν είσοδο για παιδιά έως 1 μέτρο ύψος και για ΑΜΕΑ σε αναπηρικό αμαξίδιο με έναν συνοδό) με δωρεάν πάρκινγκ στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (με είσοδο από την Πύλη Εμπορίου).