Σε σειρά μέτρων, με στόχο αφενός μεν την διατήρηση της ηρεμίας στην πόλη και αφ΄ετέρου την προστασία των επισήμων, προβλέπει ο σχεδιασμός στην Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της 85ης  ΔΕΘ, την οποία θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρίσκονται επί ποδός περίπου 5.500 αστυνομικοί, ενώ αρκετοί θα έρθουν από την Αθήνα, όπως και από άλλες περιοχές. Περιπολίες θα πραγματοποιούν δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ και της ομάδας «Δράση».

Παράλληλα θα επιστρατευτούν ελικόπτερα, drones και παρατηρητές σε ταράτσες, ενώ στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται αναρτήσεις στο διαδίκτυο και καλέσματα μέσω των social media.

Διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις, πλην της ΓΣΕΕ, προγραμματίζουν διαδηλώσεις, σαν αυτές που γίνονται κάθε χρόνο  και δίνουν την ευκαιρία σε αντιεξουσιαστές εξ επαγγέλματος, να βγαίνουν στην Καμάρα και στους γύρω δρόμους, να προκαλούν επεισοδιακό κλίμα  και να αναστατώνουν την πόλη.

Τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο από ανούσιες συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις για την τιμή των όπλων, αφού κανείς δεν τις λαμβάνει υπόψη, πλην των ταλαίπωρων επαγγελματιών του κέντρου της πόλης, όπως επίσης και κα΄έθιμον διαμαρτυρίες σωματείων και συλλόγων για να λένε ότι κάτι κάνουν οι διοικήσεις τους.

Ωστόσο φέτος μεγάλη ανησυχία για τον σχεδιασμό της αστυνομίας προκαλούν οι αντιεμβολιαστές, οι οποίοι προετοιμάζουν μεγάλες διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, εκτός των συγκεντρώσεων που παραδοσιακά πραγματοποιούν τα διάφορα σωματεία και συνδικάτα.

Δεν κάνει συλλαλητήριο η ΓΣΕΕ

Να μη πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της η ΓΣΕΕ,  με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας η απόφαση αυτή ελήφθη με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο, επισημαίνοντας ότι η έλαβε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν «αφενός μεν τη θέση που διατύπωσαν σε διαδικτυακή σύσκεψη οι περισσότερες οργανώσεις-μέλη μας, αφετέρου δε τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα με τη γεωμετρική άνοδο κρουσμάτων, νοσούντων, νοσηλευομένων στις ΜΕΘ, αλλά και θανάτων συμπολιτών μας».

Επίσης αναφέρει:

«Η Συνομοσπονδία αναλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις ευθύνες που τις αναλογούν, στο πλαίσιο της κοινωνικής δραστηριοποίησής της και της συνδικαλιστικής λειτουργίας της. Ο κόσμος της εργασίας δεν θα αντέξει ένα νέο καθολικό ή ακόμα και τοπικά lockdown. Δυστυχώς, όμως, οι αντιφάσεις και η ατολμία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζονται, όπως συνεχίζεται και ο επαμφοτερισμός της αντιπολίτευσης για το κρίσιμο αυτό ζήτημα”.