Με τήρηση του εθίμου της Τσικνοπέμπτης σε περιβάλλον γιορτής και ωραίου καιρού απολαμβάνουν οι Θεσσαλονικείς σήμερα τα εξαιρετικά εδέσματα σε μαγαζιά του κέντρου και των γύρω δήμων, όπου στήνονται ψησταριές και αναδύονται μυρωδιές κρεατικών.

Τόσο τα εστιατόρια, όσο και αρκετά καφέ – μπαρ ετοίμασαν εξωτερικά ψησίματα από τις μεσημεριανές ώρες με μουσική και χορό, ενώ ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που έχουν προνοήσει από νωρίς να «καπαρώσουν» ένα τραπέζι για να γιορτάσουν με την παρέα τους την ημέρα των κρεατοφάγων.

Επίκεντρο του εορτασμού είναι και πάλι η Βασιλέως Ηρακλείου και οι γύρω δρόμοι, όπως και η ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο, που θα ανάψει τις απαραίτητες φουφούδες επί της οδού Ερμού.

Πέρα όμως από το παραδοσιακό ψήσιμο, η Αγορά ενώνειι δυνάμεις με το Street Outdoors με σκοπό να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ένα πάρτι που θα ξεκινήσει από τις 4 το απόγευμα και θα διαρκέσει έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Η τροφοδοσία από την πλευρά των επιχειρηματιών έχει ήδη ξεκινήσει καθώς εκτιμάται πως οι ποσότητες των κρεάτων αλλά και των συνοδευτικών που θα απαιτηθούν θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Ο επιχειρηματίας, Σταύρος Σωτηρούδης, με καταστήματα εστίασης τόσο στα ανατολικά, όσο στο κέντρο και δυτικά της Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Η ζήτηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Στο κατάστημα του κέντρου τέτοιες μέρες δεν κάνουμε κρατήσεις, καθώς θα επιχειρήσουμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους πελάτες που θα θελήσουν να τηρήσουν το έθιμο. Αντίθετα, στο εστιατόριο μας στη δυτική είσοδο της πόλης σχεδόν το 100% των τραπεζιών είναι ήδη ρεζερβέ».