Τη Θεσσαλονίκη επέλεξε ως δεύτερο σημείο παρουσίας του (PoP) στην Ελλάδα ο επιχειρηματικός κολοσσός παγκόσμιας εμβέλειας «Hurricane Electric», εκκινώντας σχετική συνεργασία με τη «Lancom», πάροχο υπηρεσιών κέντρων δεδομένων, υπολογιστικού νέφους και τηλεπικοινωνιών.

Το δεύτερο PoP της Hurricane θα βρίσκεται στο κέντρο δεδομένων «Balkan Gate Thessaloniki», δίνοντας πληθώρα νέων επιλογών συνδεσιμότητας και πρόσβαση στο εκτεταμένο δίκτυο της Hurricane.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το Σημείο Παρουσίας μας στην πολυσυζητημένη πόλη της Θεσσαλονίκης» είπε χαρακτηριστικά ο Mike Leber, πρόεδρος της «Hurricane Electric», που χαρακτήρισε την πόλη ως «κύριο πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο στην περιοχή, με πλούσια ιστορία και στρατηγική τοποθεσία», που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για την επέκταση της Hurricane.

Kορυφαίος προορισμός συνδεσιμότητας

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Lancom, η συνεργασία των δύο εταιρειών και η παρουσία της «Hurricane Electric» στο «Balkan Gate Thessaloniki» επιβεβαιώνει τη στρατηγική τοποθεσία της Βόρειας Ελλάδας: «η εγγύτητα της στα Βαλκάνια και την Τουρκία αλλά και οι συνδέσεις που εκτείνονται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, καθιστούν τη Βόρεια Ελλάδα κορυφαίο προορισμό συνδεσιμότητας και το “Balkan Gate Thessaloniki” σημαντικό κόμβο διασύνδεσης, αξιοποιώντας τη στρατηγική του θέση και την δικτυακή υποδομή του».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Lancom, Γιώργος Νώλης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτή η κίνηση όχι μόνο ενισχύει τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας της περιοχής, αλλά επίσης υπογραμμίζει τον ρόλο της Βόρειας Ελλάδας ως ψηφιακού κέντρου των Βαλκανίων. «Ως εταιρεία που λειτουργεί τρία data centers στην Ελλάδα και κατασκευάζει ήδη το τέταρτο στην Κρήτη, νιώθουμε υπερήφανοι για τις ευκαιρίες που φέρνει αυτή η συνεργασία στους πελάτες της Lancom και στη χώρα μας» πρόσθεσε.