Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, με μικρή διαφορά ώρας, οι πορείες διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό, αφού για αρκετή ώρα προκλήθηκε κυκλοφοριακή αναστάτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση, στις 10.30 το πρωί, στο άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία, η οποία πέρασε από το ΥΜΑΘ και κατέληξε στο ΕΚΘ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη συμμετοχή του την απεργία.
Στο άγαλμα Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν, μισή ώρα αργότερα, μέλη της ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΡΙΖΑ, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΛΑΕ, ΟΚΔΕ, ΣΕΚ, κ.ά.), ανεξάρτητα συνδικάτα  και κινήσεις.

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν, την ίδια ώρα, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΑΑΣ, πρωτοβάθμια  σωματεία  και κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και κατά του νέου νόμου για το ασφαλιστικό και αφού πέρασαν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ολοκλήρωσαν τις πορείες τους έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 3.00 μ.μ. οι δημοσιογράφοι, ενώ δεν συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση το προσωπικό του ΟΑΣΘ και τα λεωφορεία κινήθηκαν κανονικά.