«Ή θα εμβολιαστούμε όλοι μας, ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε», είπε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, ζητώντας άμεσα από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κ. Καπραβέλος, από τους πιο έγκριτους επιστήμονες της χώρας, που ζει καθημερινά το πρόβλημα, μίλησε με μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει τον Νοέμβριο, προβλέποντας μια ανησυχητική πορεία της πανδημίας στην χώρα, μετά και την ραγδαία άνοδο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μιλώντας το πρωί στο ΟΡΕΝ, απηύθυνε έκκληση στο υπουργείο Υγείας να παρακάμψει τη γραφειοκρατία και να στείλει προσωπικό στα νοσοκομεία. «Ξεκινάμε σήμερα με μηδέν κλίνες ΜΕΘ», δήλωσε ο ίδιος ενώ σημείωσε ότι «σε όλες τις κλίνες της εντατικής υπάρχουν ανεμβολίαστοι».

Στη συνέχεια ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε:
“Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη έξαρση της πανδημίας, που την είχαμε δει από το καλοκαίρι. Ήταν κάτι το ασυνήθιστο και το περιμέναμε με μεγάλη αγωνία. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, καθώς έχουμε μεγάλο αριθμό εισαγωγών κάθε μέρα. Ξεκινάει μια νέα εφημερία σήμερα στο νοσοκομείο μας με μηδέν κλίνες. Περιμένουμε μια βοήθεια από το υπουργείο. Τέσσερις συνάδελφοί μας γιατροί έρχονται σήμερα εσπευσμένα από την Αθήνα στο  Νοσοκομείο Παπανικολάου για να ανοίξουμε τις εννέα κλίνες, που είναι κλειστές.

Κάνουμε έκκληση για να συνέλθουν τα συμβούλια κρίσης για νέες προσλήψεις γιατρών. Έχουμε 17 υποψήφιους, που περιμένουν την πρόσληψη”.

Να γίνει υποχρεωτικός ο εμββολιασμός

Ο ίδιος τάχθηκε για ακόμη μία φορά υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε όλη την ανθρώπινη δραστηριότητα και, μιλώντας σε δραματικό τόνο, τόνισε: «Ή θα εμβολιαστούμε όλοι μας, ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε».

Για τα κυβερνητικά μέτρα είπε: “Γυρνάμε γύρω – γύρω από το πρόβλημα, αλλά λύση δεν υπάρχει άλλη εκτός από τον εμβολιασμό. Έχουμε μεγάλη θνητότητα. Ο Νοέμβρης θα είναι πολύ σκληρός μήνας. Σήμερα περιμένουμε 90 – 100 προσελεύσεις ασθενών και δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε όλους. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το lockdown είναι μπροστά μας”, προειδοποίησε ο κ. Καπραβέλος.

Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν είναι σωστή η όλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει αναφορικά με τον αριθμό των τεστ που θα πρέπει να γίνονται, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ, κάθε ημέρα χάνουμε 60 ανθρώπους κι εμείς τσακωνόμαστε για τα τεστ».

Σε ό,τι αφορά τις νέες εισαγωγές ασθενών, ο Νίκος Καπραβέλος ανέφερε ότι τα κρούσματα που νοσηλεύονται με φόντο το τέταρτο κύμα της Covid 19 είναι πιο βαριά.