Αποθρασύνθηκαν και ετοιμάζουν περαιτέρω κινητοποιήσεις οι αντιεμβολιαστές, που πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού και τα λύματα δείχνουν μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε κατά του εμβολιασμού και των μέτρων κατά του κορωνοϊού, από ανθρώπους, που βάζουν ψευτοϊδεολογικά κίνητρα στις κινητοποιήσεις τους, επικαλούμενοι ανθρώπινα δικαιώματα την ώρα, που οι ίδιοι ως ανεμβολίαστοι έχουν μεγάλες πιθανότητες να προσβληθούν και να γίνουν κινητές βόμβες σε βάρος άλλων ανθρώπων.

Είναι δε απορίας άξιον γιατί δεν επεμβαίνουν οι εισαγγελείς, την στιγμή, που όσα διαδίδουν οι αρνητές των εμβολίων αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο, ενόψει μάλιστα μεγάλης εξάπλωσης της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ, που προσβάλλει περισσότερο τους νέους.

Υπεύθυνοι πολίτες, που βλέπουν αυτή την εικόνα, αναρωτιούνται αν με όλα αυτά, που λένε οι αρνητές των εμβολίων διαπράττουν ή οχι αδικήματα όπως αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Χωρίς την λήψη μέτρων μαζεύτηκαν στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου δεκάδες άτομα προκαλώντας συνωστισμό. Μιλούσαν για  επιχείρηση «εξόντωσης» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και για μια «αφανή επίθεση» από αόρατους εχθρούς, που παρακολουθούν τον άνθρωπο σε κάθε του βήμα…

Στην συγκέντρωση μίλησε ο γνωστός στο διαδίκτυο για τις θέσεις του, ναύαρχος Παπαντωνίου, που έκανε λόγο για αντισυνταγματικές κυβερνήσεις και για κράτος υπό κατοχή.

Ανέφερε το εξωφρενικό ότι «η ιστορία με τον κορωνοϊό είναι κατασκευασμένη» κατηγορώντας τους γιατρούς ότι δεν τηρούν τον όρκο τους.

Επίσης είπε ότι οι κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρονται για την υγεία του λαού. Και όλα αυτά, τη στιγμή που όλες οι έρευνες «συμφωνούν» στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ενώ το σύνολο των υγειονομικών φορέων καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν γιατί έρχεται τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Οι πολέμιοι του εμβολιασμού δεν φαίνεται να συμμερίζονται τις απόψεις των ειδικών και μάλιστα, παροτρύνουν τον κόσμο για νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 14 του μήνα, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στις Σέρρες αλλά και στην Αθήνα.

Αύξηση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την σταδιακή αύξηση του ιικού φορτίου όπως δείχνει και η έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικότερα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Τετάρτης 07/07 και της Πέμπτης 8/07 είναι: -Σταθερή (11%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, της Δευτέρας 05/07 και της Τρίτης 06/07. -Αυξημένη (217%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 30/06 και Πέμπτης 01/07.