Στο έργο ανάπλασης της ΔΕΘ αναφέρθηκε από την Θεσσαλονίκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Παύλος Μαρινάκης τονίζοντας  ότι δεν έχει αλλάξει κάτι και όπως είπε, θα υλοποιηθεί με το μοντέλο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις πρώτες εβδομάδες του 2024, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Το μεγαλύτερο μέρος της ενημέρωσης αναφερόταν στα ελληνοτουρκικά, για τα οποία ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε:

“Αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, δεν είμαστε εκεί τώρα, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο”.

“Καθορίζονται τα επόμενα βήματα, θα υπάρξει συνάντηση την άνοιξη ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Ερντογάν, θα προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος, θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν και σε διμερές επίπεδο, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, και τα υπόλοιπα που πρέπει να γίνουν με βάση τη θετική ατζέντα, όπως καθορίστηκε”, είπε ο κ. Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι “δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να υπάρξει κάποια έκπτωση στην υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας, όπως αυτό έχει εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, αυτό δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση” και σημείωσε πως αν και όταν υπάρχουν προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας αυτές θα αντιμετωπίζονται με τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Για τον κρατούμενο Μπελέρη

Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Εντι Ράμα στην υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε:

“Το θέμα του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη είναι μείζον, είναι θέμα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου”.

Σε ότι αφορά στην ελληνική κυβέρνηση ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε πως “δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω σε αυτό και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, με όλα τα θεσμικά όπλα που διαθέτουμε”.