Άρχισε και συνεχίζεται η 4η τετραμερής σύνοδος Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, υποδέχθηκε κατά σειράν την πρωθυπουργό της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα, τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και στη συνέχεια άρχισαν οι εργασίες της τετραμερούς.

Στο πλαίσιο της συνόδου θα γίνει και συνάντηση των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών από τις τέσσερις χώρες και την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

Μετά την ολοκλήρωση της τετραμερούς οι τέσσερις ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Πορείες και διαδηλώσεις

Σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο και στην περιοχή του ΙΚΕΑ συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες με τα εθνικά σύμβολα και σύμβολα της Μακεδονίας και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αρκετοί  από τους διαδηλωτές, έφτασαν στο ΙΚΕΑ με τα ιδιωτικά οχήματά τους. Από την πλευρά των διοργανωτών υπήρξε πρόθεση να συνεχιστεί η πορεία προς το ξενοδοχείο, αλλά στα Πράσινα Φανάρια βρίσκονταν οχήματα της αστυνομίας, που απέκλεισαν την διέλευση.  Για αρκετή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής.

Επίσης αναμενόταν την ίδια ώρα η “μοτοπορεία” εκατοντάδων ατόμων, που είχαν πραγματοποιήσει και άλλη διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά ξανάδωσαν ραντεβού για σήμερα.

Αργότερα οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν και πάλι προς το κέντρο για να πάρουν μέρος στη διαδήλωση, που ήτν προγραμματισμένη για τις 8.00 το βράδυ στο Λευκό Πύργο.