Πεζόδρομοι, παραλιακή ζώνη, τράπεζες και σούπερ μάρκετ της Καλαμαριάς αποτελούν τα σημεία, στα οποία παρατηρείται αυξημένη κίνηση αυτές τις μέρες των περιοριστικών μέτρων, καθώς ένα μέρος των πολιτών αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μερικοί δεν θέλουν να αντιληφθούν, κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι “παίζεται ένα παιχνίδι στην πλάτη τους και ότι όλο αυτό είναι ένα σχέδιο συνωμοτών”, ορισμένοι “εκδικούνται” τον Μητσοτάκη, οι πιο τολμηροί  βάζουν μπροστά την “μαγκιά” και το “νταηλίκι” και ένας πολύ μικρότερος αριθμός ρισκάρει, λέγοντας “άντε ρε σε μένα θα τύχει;”

Έτσι αρχίζουν να βολτάρουν, μετά ή άνευ κατοικιδίων και να κάθονται στα παγκάκια της οδού Μεταμορφώσεως και του πεζοδρόμου της Κομνηνών, κρατώντας πλαστικά ποτήρια καφέ και κάποια απόσταση, αλλά στις κινήσεις και στο περπάτημα διασταυρώνονται με άλλους σε μικρές αποστάσεις.

Η όλη εικόνα έβαλε σε προβληματισμό την δημοτική αρχή, η οποία συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και αποφάσισε ότι σε περίπτωση, που παρατηρηθεί αυξανόμενος συγχρωτισμός θα απαγορεύσει τις μετακινήσεις πολιτών στα παραπάνω σημεία, σε συνεννόηση με την κεντρική διοίκηση..

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου:

“Λόγω του αυξημένου αριθμού επισκεπτών στην παραλία της Αρετσούς και στους δρόμους της Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Η ενημέρωση από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης είναι πως κλιμακώνονται οι έλεγχοι και χθες τα βεβαιωμένα πρόστιμα έφτασαν τον αριθμό 58.

Γίνεται έκκληση προς όλους τους συνδημότες για αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης και η όποια έξοδος από το σπίτι να γίνεται μόνο για απαραίτητο σκοπό.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί αυξανόμενος συγχρωτισμός και κριθεί απαραίτητο, εφόσον προτεραιότητα έχει η διασφάλιση της υγείας όλων των δημοτών, θα ζητηθεί από την Κεντρική Διοίκηση η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην παραλία, πεζόδρομο, πάρκα  αλλά και οπουδήποτε αλλού κριθεί ότι, δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας κατά της διασποράς του COVID-19.”