Θλίψη σκόρπισε στα συγγενικά του πρόσωπα, στον δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στους συναδέλφους και φίλους του στη Λήμνο, η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου και εκδότη Σαράντη Πανταζή.

Ο Σαράντης Πανταζής ήταν ξεχωριστή περίπτωση δημοσιογράφου με μαχητικότητα και επιμονή στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, κάτι που έκανε και ως εκδότης της “Αυριανής” στη Βόρεια Ελλάδα σε συνεργασία με τον Γιώργο Κουρή.

Για ένα διάστημα ασχολήθηκε και με την αυτοδιοίκηση και διετέλεσε αντιδήμαρχος οικονομικών από το 2014 έως το 2018 στη Λήμνο. Η «εμπλοκή» του με την κοινά ξεκίνησε το 2006 όταν και διεκδίκησε τον τότε Δήμο Λήμνου, για να χάσει από τον Κώστα Αδαμίδη.

Το 2014, ενώ είχε αποφασίσει να διεκδικήσει τον Δήμο Λήμνου με αξιώσεις την ύστατη στιγμή  αν και τα προγνωστικά ήταν με το μέρος του πείστηκε από τους συνεργάτες του να συνεργαστεί με τον Δημήτρη Μαρινάκη και μάλιστα δέχθηκε να μην ηγηθεί του σχήματος. Τελικά ο συνδυασμός κέρδισε τις εκλογές.

Για την περίοδο 2014-2018 υπήρξε Αντιδήμαρχος Μούδρου και Οικονομικών αλλά οι διαφωνίες του και η πικρία του ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα κατά την συνεργασία τον οδήγησαν σε παραίτηση.

Στις πρόσφατες εκλογές του 2023 είχε δεχθεί προτάσεις για να συμμετέχει στα τοπικά ψηφοδέλτια αλλά και στα Περιφερειακά. Μάλιστα η νυν Δήμαρχος Ελεονώρα Γεώργα είχε ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη για να τον συναντήσει.

Είχε όραμα για την Λήμνο

Ο Σαράντης Πανταζής  αγαπούσε την Λήμνο και πάντα ήταν υποστηρικτικός σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη . Οι πολλές του γνωριμίες κυρίως στην  Βόρεια Ελλάδα είχαν λειτουργήσει υποστηρικτικά σε πολλούς Λημνιούς που όταν του ζητούσαν κάτι πρόθυμα τους βοηθούσε.

Ο Σαράντης Πανταζής είχε όραμα για την Λήμνο πίστευε στους ανθρώπους της και στις δυνατότητες του νησιού. Αν και ζούσε στην Θεσσαλονίκη επισκεπτόταν την Λήμνο αλλα κυρίως μιλούσε καθημερινά με πολλούς στην Λήμνο νιώθοντας έτσι ότι ήταν εδώ μόνιμα

Το 2012  ο Ιβαν Σαββίδης με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΠΑΟΚ του πρότεινε την θέση του Γενικού Διευθυντού, την οποία ευγενικά αρνήθηκε λέγοντας του ότι .. «θα πάω να ζήσω στην Λήμνο..»

Στη δημοσιογραφία μπήκε νωρίς και εργάστηκε στα “Σπορ του Βορρά”, ενώ αργότερα ίδρυσε και διηύθυνε την “Αθλητική Βορείου Ελλάδος”. Από κοντά του πέρασαν πολλοί δημοσιογράφοι, κυρίως του αθλητικού ρεπορτάζ, αν και ο ίδιος είχε αυξημένο πολιτικό κριτήριο. Παράλληλα είχε αποκτήσει σημαντικές δεξιότητες στη σελιδοποίηση σε βαθμό, που μερικοί έλεγαν ότι ήταν ικανός να βγάζει μια εφημερίδα μόνος του.

Το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά την πανδημία έμενε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, αλλά αντιμετώπισε κάποια προβλήματα υγείας τα οποία έδειχνε να τα ξεπερνάει. Δυστυχώς χτυπημένος από εγκεφαλικό επεισόδιο έφυγε από την ζωή χθες Κυριακή. ΄

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.