Ένας σπουδαίος παράγοντας της Θεσσαλονίκης, επιχειρηματίας και επί αρκετά χρόνια πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο Πέτρος Καλαφάτης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης (4/4) σκορπώντας θλίψη στην αθλητική οικογένεια, αλλά και στην κοινωνία της πόλης.

Ο Πέτρος Καλαφάτης βρέθηκε στην ηγεσία του Δικεφάλου από το 1984 ως το 1986, το 1998 και τη διετία 2001-03. Μάλιστα, ήταν ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου στο δεύτερο πρωτάθλημα που κατέκτησε (1985).

Ο Πέτρος Καλαφάτης, είχε αναπτύξει αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα και με τον αδελφό του Θανάση διατηρούσαν επί χρόνια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και η κατάσταση είχε επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες μέρες.

Η κηδεία θα τελεστεί την Παρασκευή, 7 Απριλίου, στα κοιμητήρια Θέρμης.

Ηγέτης της ομάδας του πρωταθλήματος

Ο Πέτρος Καλαφάτης υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ από πολλά πόστα, υπήρξε έφορος στη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του ’70 και ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας του πρωταθλήματος το 1985.

Σε μια συμβολική, αλλά και ουσιαστική κίνηση ο Γιώργος Μπατατούδης, με ανακοίνωση την παραμονή του τελικού με τον Ολυμπιακό τον Μάϊο του 2001 του έδωσε την σκυτάλη για τη θέση του προέδρου. Μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση ο Πέτρος Καλαφάτης αναφερόταν ως «πρωταθλητής πρόεδρος» και πήρε εν λευκώ την εντολή να σχηματίσει νέα διοίκηση.

Διετέλεσε, πρόεδρος από το 1984 ως το 1986 παραδίδοντας την προεδρία στον Χάρη Σαββίδη, το 1998 σε μια μεταβατική περίοδο και τη διετία 2001-03, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει δύο κατακτήσεις κυπέλλων.

Συλλυπητήρια από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Με ανάρτησή της στα Social Media, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια του, πρώην προέδρου του συλλόγου, Πέτρου Καλαφάτη, ο οποίος έφυγε σήμερα (4/4) από τη ζωή.

«Ο Πέτρος Καλαφάτης υπήρξε από τους επιδραστικότερους παράγοντες του Συλλόγου με έντονη συνεισφορά σε μεγάλες επιτυχίες σε διαφορετικές μάλιστα περιόδους. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση.

Ο εκλιπών, θείος του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, βρέθηκε αρχικά στην προεδρία του ΠΑΟΚ από το 1984 μέχρι το 1986 και βίωσε σημαντικές επιτυχίες, με πιο σπουδαία την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος, το 1985, δεύτερου στην Ιστορία του συλλόγου. Ακόμη, ο Καλαφάτης ήταν πρόεδρος των «ασπρόμαυρων» το 1998 και τη διετία 2001-03.

Ο «ασπρόμαυρος» Αθλητικός Σύλλογος αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση:

«Ο ΠΑΟΚ, στο άκουσμα της απώλειας του Πέτρου Καλαφάτη, μέλους του Σωματείου μας, πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με ενεργή συμμετοχή στο πρωτάθλημα του 1985 και του κυπέλου του 2001, και όχι μόνο, και πιστού υπηρέτη της ιδέας του ΠΑΟΚ, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του και αποφασίζει:

1. Aντιπροσωπεια του Διοικητικού Συμβουλίου να παραβρεθεί στην εξόδιο ακολουθία.

2. Αντί στεφάνου, να κατατεθεί συμβολικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…