Θλίψη στην οικογένειά της, στους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης και στον συνδικαλιστικό κόσμο σκόρπισε ο θάνατος της Παρασκευής – Εύης Χαρακλιά – Θεοδούλου, που έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η Εύη Χαρακλιά ήταν συνδικαλίστρια και  πολύ γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.Ήταν καθηγήτρια μαθηματικών και για πολλά χρόνια στέλεχος της ΔΑΚΕ.

Διετέλεσε μεταξύ άλλων μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίου Θεσσαλονίκης. Το 2014 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό “Αλληλεγγύη “ του Απόστολου Τζιτζικώστα.
Επίσης ήταν: Μέλος του Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (έως και 2010) και μέλος Εκτελεστικής (Ταμίας) της Ε.Δ.Ο.Θ (Ένωση δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης).
Διετέλεσε καθηγήτρια σε δημόσια σχολεία των νομών Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Ως πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα και βοήθησε αρκετούς συναδέλφους της σε συνταξιοδοτικά θέματα και στην διεκδίκηση επιδομάτων.
Η κηδεία της Εύης Χαρακλιά θα γίνει αύριο Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις 14:00 στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.