Πολύωρη καταιγίδα με ραγδαίες βροχές, κεραυνούς και βαριά συννεφιά πλήττει από την νύχτα την Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική και την ευρύτερη περιοχή με πολλά προβλήματα στους δρόμους και πλημμυρισμένα σπίτια. 

Το κύμα της κακοκαιρίας από τις 2.00 την νύχτα πλήττει ολόκληρη την βόρεια Ελλάδα με τουλούμια νερού και με υπερχείλιση ρεμάτων και ποταμών, που έχουν ως αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας σε ορισμένους δρόμους μεταξύ των νομών Σερρών και Δράμας, όπου η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτηρίους.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Θεσσαλονίκη έχει ξεσπάσει έντονη βροχόπτωση με μεγάλη διάρκεια και η οποία συνοδεύεται από ασταμάτητους κεραυνούς.

Από την καταιγίδα γέμισε με σημαντικό όγκο νερού η οδός 26ης Οκτωβρίου, με συνέπεια τα οχήματα μετά βίας να διασχίζουν τον δρόμο.

Επίσης ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται στη Χαλκιδική και τοπικά έντονες στις Σποράδες και στα ορεινά της Πελοποννήσου αυτή την ώρα σύμφωνα με το weather forecast.

Σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, όπως σε Τούμπα, Διαβατά και στα Μουδανιά στη Χαλκιδική.

Νερά στα τούνελ της περιφερειακής

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 300 κλήσεις. Λόγω της βροχόπτωσης σημειώθηκαν προβλήματα στον περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης καθώς πλημμύρισαν τα τούνελ του Ευόσμου και εγκλωβίστηκαν οχήματα.

Το ρέμα της Πολίχνης έχει ξεχειλίσει με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ακόμη και αυλές πολυκατοικιών, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και υπόγεια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 300 κλήσεις. Την ίδια ώρα οι οι κάτοικοι που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, έχουν επιστρατεύσει σκούπες σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη ζημιά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του δήμου Νέαπολης – Συκεών Σάκη Λαζαρίδη τρία αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το ρέμα, καθώς και ένα δίκυκλο. Mάλιστα, το ένα αυτοκίνητο ήταν με ανοιχτά φώτα και υπάρχει ο φόβος να βρίσκονταν άτομα εντός.

Προβλήματα σημειώνονται και στην περιοχή Λαγκαδά. Ειδικά στα Λαγκαδίκια έχει πλημμυρίσει ένα σημείο στη διέλευση της παλιάς εθνικής οδού και είναι δ΄θσκολη η διάβαση οχημάτων.

Η κακοκαιρία και οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με τις προβλέψεις μετεωρολόγων.