Χαλαρή χαρακτηρίζεται η αντιμετώπιση όσων συνελήφθησαν για τα χθεσινά επεισόδια, μετά το τέλος της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, καθώς παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης να δικαστούν, αλλά πήραν αναβολή για τον Μάϊο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο εισαγγελέας άσκησε νωρίτερα ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης σε βάρος 12 προσώπων, ενώ τους δύο ανήλικους τους άφησε ελεύθερους και ορίστηκε τακτή δικάσιμος. ‘Αλλοι δύο συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών και αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι.

Η δίκη των 12 στο αυτόφωρο αναβλήθηκε για τον Μάιο και το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Η χαλαρή ποινική αντιμετώπιση των συλληφθέντων έχει προκαλέσει ερωτήματα μεταξύ των πολιτών, αλλά και αστυνομικών, πολλοί από τους οποίους κινδύνεψαν από τις βόμβες μολότοφ και από τις πυρπολήσεις, που προκάλεσαν οι ταραξίες. Αναρωτιούνται μάλιστα γιατί δεν υπάρχουν κατηγορίες για φθορές ξένων περιουσιών, αλλά και για πρόκληση κινδύνου ζωής ή άλλων συναφών αδικημάτων.

Προσαγωγές και συλλήψεις για τα επεισόδια

Σε 16 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, μετά την πορεία για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο ανήλικοι, ενώ στο σύνολό τους πρόκειται για 12 άνδρες και 4 γυναίκες.

Κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, πυρπολώντας κάδους απορριμμάτων στην περιοχή πέριξ των οδών Ολύμπου και Φιλίππου, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.

Εξάλλου, αργά το βράδυ, ομάδα ατόμων πέταξαν μολότοφ εναντίον στατικής δύναμης στο τουρκικό προξενείο.
Όπως έγινε γνωστό, συνολικά έγιναν 35 προσαγωγές υπόπτων, από τους οποίους συνελήφθησαν οι 16 και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.