Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, εκλέχθηκε υποψήφια δήμαρχος από τη δημοτική παράταξη “Πρωτοβουλία” στη μετά Μπουτάρη εποχή και θα ηγηθεί της προσπάθειας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Στις ενδοπαραταξιακές εκλογές της διοικούσας παράταξης του δήμου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκαν στο δημαρχείο, έλαβαν μέρος, εκτός από την κ. Γουλα, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ‘Ελλη Χρυσίδου και ο δημοτικός σύμβουλος, Στέλιος Κανάκης. Η κ. Γούλα, αναδείχθηκε νικήτρια, λαμβάνοντας 25 ψήφους, έναντι 21 της κ. Χρυσίδου, καθώς αποσύρθηκε από τη διαδικασία ο τρίτος διεκδικητής, ο κ.Κανάκης.
Στις εκλογές της “Πρωτοβουλίας” έλαβαν μέρος 55 δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ενώ κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν έξι λευκά και τρία άκυρα.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με τη λήξη της διαδικασίας δήλωσε:  “Ανοίγουμε νέα σελίδα στην “Πρωτοβουλία”. Στόχος είναι να συμμετέχουμε στην επόμενη διοίκηση του δήμου, εάν όχι να είμαστε πρώτοι”.
Από την πλευρά της η κ. Γούλα είπε μετά το αποτέλεσμα: “Ευχαριστώ τους συναδέλφους, καθώς η συμμετοχή δείχνει ότι ενδιαφέρει να συνεχίσουμε όλοι μαζί, να υλοποιήσουμε όσα έχουμε αποφασίσει. Δεν είμαστε μόνο εμείς, είναι όλος ο κόσμος που θέλει εκεί έξω να συνεχίσουμε”.
“Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν και με αποδέχτηκαν σε μια προσπάθεια ενωτική. Θα προχωρήσει η Καλυψώ Γούλα την “Πρωτοβουλία”. Όπως ξεκινήσαμε το 2010 για να πάει μπροστά, ενωμένη η παράταξη”, είπε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Χρυσίδου.
Πριν τη ψηφοφορία ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, έκανε έκκληση για ενότητα της παράταξης, προκειμένου η “Πρωτοβουλία” να κατέβει στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, τονίζοντας πως “αυτός που θα αναλάβει θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μπαίνει σε ένα δύσκολο κύκλο”. (ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Βιογραφικό της κας Γούλα

Η Καλυψώ Γούλα γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1967 στη Θεσσαλονίκη. Το 1984 αποφοίτησε από το Ανατόλια και το 1988 από το τμήμα Νομικής Σχολής ΝΟΕ του ΑΠΘ, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό της στο Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο.

Είναι δικηγόρος από το 1991. Το 2008 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέχρι το 2011, και το 2010 δημοτική σύμβουλος με την Πρωτοβουλία στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Από τον Ιανουάριο 2011 μέχρι τον Ιανουάριο 2013, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη και από τον Φεβρουάριο 2013 μέχρι το 2017 Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Από το 2017 είναι  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.