Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο ιδρυτής και πρόεδρος της Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος, προκαλώντας θλίψη στους οικείους του, στους φίλους, στους εργαζομένους, στον επιχειρηματικό κόσμο και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, καθώς ήταν εξέχων μέλος της.

Δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές περαιτέρω πληροφορίες για τα αίτια θανάτου του, αν και το τελευταίο διάστημα είχε ταλαιπωρηθεί από χρόνιο νόσημα.

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος ήταν ο άνθρωπος που έφερε την οδική βοήθεια στην Ελλάδα, ξεκινώντας από πολύ χαμηλά, από ένα συνεργείο αυτοκινήτων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως. Στη συνέχεια επέκτεινε τις εγκαταστάσεις στην οδό Αδριανουπόλεως και αργότερα στην περιοχή Θέρμης – αεροδρομίου, όπου λειτούργησε ένα υπερσύγχρονο κέντρο ελέγχου αυτοκινήτων, παράλληλα με το συνεργείο.

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος εδραιώθηκε στο ελληνικό επιχειρείν τη δεκαετία του ’80. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη και το 1957 άρχισε να δουλεύει σε συνεργείο αυτοκινήτων.

 

Ο δημιουργός της EXPRESS SERVISE Γιάννης Ραπτόπουλος, αγαπητός στην ευρύτερη κοινωνία της Θεσσαλονίκης και στον επιχειρηματικό κόσμο.

 

Στη συνέχεια σπούδασε στη σχολή του Ευκλείδη ενώ δούλεψε και ως τεχνίτης στον ΟΑΣΘ. Άνοιξε το δικό του συνεργείο αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη και το 1977 ίδρυσε την Express Service.

Παράλληλα ίδρυσε σταθμούς οδικής βοήθειας και ελέγχου οχημάτων σε όλο το εθνικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Αθήνας, στη Χαλκιδική, στην Ασπροβάλτα και σε πολλές άλλες πόλεις.

Από τα πρώτα στάδια ανάπτυξής της η EXPRESS SERVISE ξεχώρισε για την ποιότητα των υπηρεσιών της, ενώ πολύ γρήγορα κατέκτησε την πρώτη θέση, φτάνοντας σε σημείο να απασχολεί πάνω από 1.300 εργαζομένους.

Πέρα από τους σταθμούς οδικής βοήθειας δημιούργησε και άριστες εγκαταστάσεις του  ιατρικού κέντρου στην περιοχή της Θεμ. Σοφούλη στην Καλαμαριά.

Είχε συνδεθεί και με τα Μέσα Ενημέρωσης

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος είχε συνδεθεί και με τα μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, αγοράζοντας το συγκρότημα Ι.Κ. Βελλίδης με τις εφημερίδες ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ καθώς και τον ραδιοσταθμό 103 F.M., μετά την πτώχευση, που κήρυξε το 1996 η Κατερίνα Βελλίδη.

Ο ιδιοκτήτης της EXPRESS SERVISE είχε συνδεθεί επί χρόνια φιλικά με την Κατερίνα Βελλίδη και στάθηκε κοντά της στις δύσκολες στιγμές. Η εξαγορά του συγκροτήματος Βελλίδη μετά την αναγκαστική διαχείριση – εκκαθάριση βοήθησε και ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων δημοσιογράφων, διοικητικών, τεχνικών και συνεργατών προκειμένου να ξαναβρούν εργασία.

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος ήταν ένας ήρεμος, μειλίχιος, εύστροφος και συμπαθής άνθρωπος, εκπέμποντας οικειότητα σε όσους τον γνώριζαν. Ήταν επίσης καλός πατριώτης, με αγωνίες και ανησυχίες για την πορεία της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια στην διοίκηση της εταιρείας εισήλθαν οι γιοί του. Ο γιος του Πάνος Ρούτης – Ραπτόπουλος έχει εξελιχθεί σε αξιόλογο συγγραφέα, γράφοντας το Best Seller ORAIZON, που σημείωσε σημαντική επιτυχία στην Ελλάδα, ενώ μεταφράστηκε και στη Μεγάλη Βρετανία. Επίσης έγινε σενάριο για κινηματογραφική ταινία.

Το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο “Η τελευταία γειτονιά” είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα με βιογραφικά στοιχεία από την πορεία της οικογένειας Ραπτόπουλου και από τα βιώματα του πατέρα του συγγραφέα Γιάννη Ραπτόπουλου.

 

Σε ανάρτηση στο facebook της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι της Express Service εύχονται «καλό ταξίδι στον ιδρυτή της οδικής βοήθειας στην Ελλάδα, εκφράζοντας έτσι και την ευγνωμοσύνη τους.