Ευθύνες αναζητούνται στη Θεσσαλονίκη για τον κίνδυνο, που διέτρεξαν επιβάτες λεωφορείου όταν το πρωί υποχώρησε τμήμα του οδοστρώματος στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά και το όχημα έπεσε σε τεράστια τρύπα.

Όπως αναφέρθηκε, στην περιοχή είχαν γίνει έργα από την ΕΥΑΘ, αλλά το “μπάλωμα” του δρόμου δεν έγινε στέρεο με αποτέλεσμα, λόγω και της βροχής να επέλθει διάβρωση του οδοστρώματος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί λεωφορείο, το οποίο μετέφερε υπαλλήλους εταιρείας, οι οποίοι κατάφεραν να βγουν χωρίς πρόβλημα και είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΟΡΕΝ επιβάτες περιέγραψαν ως εξής το τι συνέβη: «Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Ανοιξε η γη και έπεσε το λεωφορείο μέσα, εκεί πέντε μέτρα μέσα. Αυτό είχε γίνει και πέρυσι».

Μάλιστα, μέσα στο λεωφορείο υπήρχε κόσμος και όπως αναφέρθηκε στο ΟΡΕΝ, στην περιγραφή, αν το λεωφορείο πήγαινε λίγα μέτρα πιο πέρα, «θα έπεφτε όλο μέσα».

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, που πήγε αμέσως στον τόπο του συμβάντος, δήλωσε ότι οι εταιρείες κοινής ωφελείας, όπως η ΕΥΑΘ, η ΔΕΗ και της κινητής τηλεφωνίας ανοίγουν τρύπες και σκάβουν όπου θέλουν, χωρίς να ενημερώνουν τον δήμο. Δεν έχουν τέτοια υποχρέωση από τον νόμο και φυσικά παραμένουν ανεξέλεγκτες.

Ο δήμαρχος υπονόησε ότι εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, καθώς σε κάθε έργο οι εταιρείες αναθέτουν σε εργολάβο την επικάλυψη, χωρίς να μπορεί ο δήμος να τους ελέγξει.