Εκστρατεία δενδροφύτευσης θέτει σε υλοποίηση ο δήμος Θεσσαλονίκης με προοπτική να φυτευτούν 2.500 δέντρα μέσα στη χρονιά σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

“Στο πλαίσιο του προγράμματος δεντροφυτεύσεων που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου η φύτευση 700 δέντρων στο Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης ενώ θα ακολουθήσει την Πέμπτη 28 Μαρτίου η φύτευση 500 δέντρων στη νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας φυτευτικής περιόδου (μέσα Απριλίου) το πράσινο της Θεσσαλονίκης θα έχει ενισχυθεί με -συνολικά- 2.300 δέντρα από την αρχή του έτους.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης θα δώσει το «παρών» στη δεντροφύτευση στο Ζωολογικό Κήπο το Σάββατο 23/3 στις 11.00 π.μ.”

Ο Ζωολογικός Κήπος της Θεσσαλονίκης, στον Κεδρηνό Λόφο – Σέϊχ Σου, έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που παρέμεινε κλειστός εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και του lockdown, βρίσκεται σε αναζωογόνηση με υλοποιηση του νέου σχεδίου που έθεσε ο δήμος και οι αρμόδιοι για την πλήρη ανανέωση των 33 στρεμμάτων όπου βρίσκονται τα ζώα.

Έως και πριν από λίγα χρόνια, το πάρκο που φιλοξενούνται διάφορα είδη ζώων αποτελούσε ένα σημείο της πόλης που συγκέντρωνε πλήθος κόσμου. Σε αυτό ακριβώς στοχεύει και η νέα διοίκηση, η οποία θέλησε να επαναφέρει την αίγλη των παλιών χρόνων που το πάρκο ήταν το απόλυτο σημείο συνάντησης, χωρίς να εστιάζει σε συγκεκριμένα ηλικιακά επίπεδα, αλλά με τους μικρούς φίλους να το λατρεύουν λίγο παραπάνω.