Στον τρόπο με τον οποίο διηύθυνε τις συνεδριάσεις απέδωσε ο μέχρι τώρα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής την αιτία της διαγραφής του από την δημοτική ομάδα του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, μιλώντας στην Βεργίνα Τηλεόραση και στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ με την Χριστίνα Τσόρμπα.

“Εφάρμοζα απολύτως τις δημοκρατικές διαδικασίες και έδινα τον απαραίτητο χρόνο και στην αντιπολίτευση”, κάτι που ίσως δεν άρεσε στον Δήμαρχο και σε ορισμένα στελέχη της διοίκησης, πρόσθεσε ο κ. Τσαβλής, καθώς εδώ και μερικούς μήνες τον είχαν σε δυσμένεια.

Σε ερώτηση για το ηθικό μέρος των ενεργειών του απάντησε ότι αισθάνεται πως κινήθηκε με ηθικά κριτήρια στο θέμα των εμβολιασμών, που έγιναν εκτός σειράς στο ίδρυμα “Άγιος Παντελεήμονας”.

«Δεν μετάνιωσα που καλέσαμε συγγενείς μας, γιατί σώσαμε τα εμβόλια» είπε μεταξύ άλλων. “Διαφορετικά θα έπρεπε να τα πετάξουμε”, πρόσθεσε.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι δεν υπήρχε πολύς χρόνος γιατί θα έληγαν τα εμβόλια εκτός ψυγείου. Όπως είπε, «ακολουθήσαμε τις οδηγίες καθώς περίσσεψαν 17 δόσεις. Ρώτησα αν θα προστεθούν στην λίστα του υπ. Υγείας και μας είπαν όχι».

«Δεν διέπραξα ούτε εγώ, ούτε οι υπόλοιποι υγειονομικοί στην δομή του Αγίου Παντελεήμονα, κάτι παράνομο», επανέλαβε ο Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος υγειονομικός της δομής.

Μάλιστα, τόνισε ότι στις 25 Ιανουαρίου τα πράγματα ήταν ακόμα θολά και τα εμβόλια που περίσσευαν διατίθεντο σε όλους προκειμένου να μην πεταχτούν. Μετά εκδόθηκαν εγκύκλιοι με οδηγίες, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβλή την συγκεκριμένη ημέρα εμβολιάστηκαν όσοι ήταν στην αυλή της δομής, οι οποίοι είχαν φέρει κάποιον δικό τους άνθρωπο και στην συνέχεια, όπως είπε “οι υγειονομικοί καλέσαμε φίλους και γνωστούς. Απευθυνθήκαμε σε συγγενικά μας πρόσωπα που πληρούσαν τις προϋποθέσεις».

Ο κ. Τσαβλής σχολίασε και την διαγραφή του από την παράταξη που διοικεί το Δήμο Θεσσαλονίκης. «Δεν παραιτήθηκα γιατί δεν θεωρώ ότι διέπραξα κάποιο αδίκημα», ανέφερε και τόνισε ότι «υπήρξε αποπομπή, η οποία ήταν πολύ βιαστική και δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να πω την άποψή μου».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι στα 12 άτομα που εμβολιάστηκαν ανήκε και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι κακώς δίνεται στο θέμα πολιτική προέκταση.

«Δεν μετάνιωσα που καλέσαμε συγγενείς μας, γιατί σώσαμε τα εμβόλια» είπε ακόμη ο κ. Τσαβλής, τονίζοντας ότι και πάλι αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω θα έκανε ακριβώς το ίδιο εκατό φορές.

Τέλος ανέφερε ότι θα παραμείνει δημοτικός σύμβουλος, εκεί που τον έστειλαν οι Θεσσαλονικείς ψηφοφόροι του και θα υπηρετεί την παράταξη για το καλό της πόλης.