Νέο ατύχημα σήμερα στον κόμβο του ΙΚΕΑ με σύγκρουση αυτοκινήτων. Μπερδεμένες σημάνσεις, πολύπλοκες κατευθύνσεις και αυθαιρεσίες οδηγών προκαλούν κομφούζιο.-

 

Μια άνευ προηγουμένου κατάσταση, που επιδεινώνεται από τις λαβυρινθώδεις σημάνσεις και ρυθμίσεις, από  την απροσεξία και την αυθαιρεσία αρκετών οδηγών, αλλά και από την παντελή απουσία της τροχαίας, επικρατεί σε δρόμους και σε κόμβους γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σαββατοκύριακο, λίγο πριν από το μεσημέρι, στην έξοδο προς αεροδρόμιο και Περαία – Μηχανιώνα – Επανομή, παρότι είχαν σχηματιστεί τεράστιες ουρές αυτοκινήτων από τον Φοίνικα έως και το ΙΚΕΑ, αλλά και πιο πέρα, ουδείς τροχονόμος φρόντιζε να δώσει προτεραιότητα στο ρεύμα αυτό, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Το ίδιο και στα φανάρια κοντά στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”, αλλά και στο υπόλοιπο δίκτυο και στους κόμβους γύρω από την πόλη.

Εκεί, που παρατηρείται κομφούζιο με συνέπεια και την πρόκληση ατυχημάτων είναι στον κόμβο του ΙΚΕΑ, όπου εισέρχονται στην κεντρική λεωφόρο οχήματα από έξι κατευθύνσεις. Από σταθμό λεωφορείων για στροφή δεξιά, από Διαβαλκανικό για στροφή αριστερά, αλλά και για την απέναντι πλευρά και αντίστροφα από την Απολλώνεια Πολιτεία προς τα δεξιά, αριστερά και απέναντι.

Αυτό προκαλεί μπέρδεμα σε μερικούς οδηγούς με αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα όπως αυτό, που έγινε σήμερα (Δευτέρα) στις 08:30 το πρωί, στο ύψος ρου ΙΚΕΑ στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο. Σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκε σύγκρουση δύο αυτοκινήτων, από τα οποία οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο γυναίκες. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ οι διασώστες παρέλαβαν τρία άτομα τραυματισμένα τα οποία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ανάλογα ατυχήματα σημειώνονται και στη διασταύρωση του αεροδρομίου, όπως επίσης και σε κόμβους της περιφερειακής, όπου έχουμε και συνεχή μποτιλιαρίσματα, από το τούνελ έως το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Και το θέμα είναι ότι ουδείς συγκινείται. Ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης νοιάζεται κυρίως για το Μετρό, ώστε να πετύχει το στοίχημα για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παράδοση της κεντρικής γραμμής, που θα ανακουφίσει χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι βέβαια είναι και ψηφοφόροι.