Ενώ η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι ραγδαία στη Θεσσαλονίκη με 533 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, πολλά από τα οποία σε δύο γυμνάσια του Δήμου Αμπελοκήπων, η κυβέρνηση επιμένει στην διεξαγωγή των παρελάσεων με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να ξεσηκώνει αντιδράσεις από υγειονομικούς επιστήμονες.

Τα κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές του 3ου και 4ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων «Νίκος Καζαντζάκης» έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει κάποιο τμήμα των σχολείων.

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι έχουν εντοπιστεί διάσπαρτα κρούσματα και σε άλλα σχολεία της Θεσσαλονίκης, αλλά όχι σε μαζικό βαθμό.

Τις τελευταίες ημέρες στους Αμπελόκηπους υπάρχουν 45 κρούσματα του ιού ανάμεσα στους μαθητές ενώ από τον κορωνοϊού νοσούν και τρεις καθηγητές. Στο σχολείο των Αμπελοκήπων φοιτούν συνολικά 260 παιδιά.

Στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία, ενώ ανάστατοι είναι οι γονείς των παιδιών, καθώς όπως επισήμαναν στην ιστοσελίδα Voria.gr η κατάσταση αυτή με τα αυξημένα κρούσματα και τη διασπορά του ιού στο συγκεκριμένο σχολείο επικρατεί επί περίπου μια εβδομάδα. Γονείς επίσης εκτιμούν πως το σχολείο έπρεπε ήδη να έχει κλείσει.

Πηγές από το σχολείο έλεγαν ότι δεν κρίθηκε απαραίτητο να κλείσει κάποιο τμήμα μέχρι αυτήν τη στιγμή καθώς τα κρούσματα ήταν διάσπαρτα. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τα περισσότερα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ένα τμήμα ήταν εννιά χωρίς να συμπληρώνεται το 50%+1 που απαιτείται για να διακόψει τη λειτουργία του τμήμα, όπως προβλέπεται και από το πρωτόκολλο.