Σε δύο δημοσκοπήσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προηγείται ο Κων. Ζέρβας για τον δήμο Θεσσαλονίκης, ακολουθούμενος από τους Στέλιο Αγγελούδη και Σπύρο Πέγκα, οι οποίοι έχουν μεταξύ τους μικρές διαφορές.

Στον δεύτερο γύρο προβλέπεται αναμέτρηση Ζέρβα – Αγγελούδη με μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει ο δεύτερος.
Τελευταία δημοσκόπηση είναι  του MyPortal.gr και της εφημερίδας «Πολιτική» για το Δήμο Θεσσαλονίκης, η οποία δείχνει σαφές προβάδισμα για τον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Η έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων “To the point” αποτυπώνει την καθαρή πρωτιά του κ. Ζέρβα καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 30.3%. Σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση, σε μεγάλη απόσταση από την πρώτη, δίνουν οι Στέλιος Αγγελούδης, που προηγείται με βραχεία κεφαλή, και ο Σπύρος Πέγκας.
Ο κ. Αγγελούδης συγκεντρώνει 18.1% έναντι 16.9% του κ. Πέγκα.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Στέργιος Καλόγηρος με 5.7% και στην πέμπτη ακολουθεί ο Δρόσος Τσαβλής με 5%.
Ακολουθούν οι Βασίλης Τομπουλίδης (4.8%), Μαρία Κέκη (4%), Γιάννης Κουριαννίδης (2.2%) και Δημήτρης Ζιαμπάζης (1.9%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει το 11.1%.
Ο κ. Ζέρβας συγκεντρώνει και τα υψηλότερα ποσοστά στις θετικές γνώμες με 36.5% ενώ η σειρά αλλάζει για τους κυρίους Αγγελούδη και Πέγκα καθώς τις περισσότερες θετικές έχει ο κ. Πέγκας με 29.5% και ακολουθεί ο κ. Αγγελούδης με 25.9%.
Στα κριτήρια όσων ψηφίζουν τον κ. Ζέρβα κυρίαρχο ρόλο παίζει το έργο που έχει παράξει και ακολούθως σε λόγους συμπάθειας και προγράμματος-προτάσεων.
Όσοι επιλέγουν τον κ. Πέγκα το κάνουν κυρίως για το πρόγραμμα, την κομματική στήριξη και συμπάθεια.
Για τον κ. Αγγελούδη το πρόγραμμα και η συμπάθεια.

Το δίδυμο του δεύτερου γύρου Ζέρβας-Αγγελούδης

Νέα δημοσκόπηση της OPINION POLL για λογαριασμό του TheOpinion.gr σχεδόν μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. 

Σε μια ακόμη μέτρηση ξεχωρίζει το δίδυμο του δεύτερου γύρου μεταξύ Ζέρβα-Αγγελούδη, όπως και στην μέτρηση της ίδιας εταιρείας πριν από δύο εβδομάδες.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» κερδίζει τον νυν δήμαρχο στο δεύτερο γύρο σε αντίθεση με τον Σπύρο Πέγκα.

Παραμένει πολύ υψηλό ποσοστό όσων θέλουν αλλαγή δημάρχου (66, 6%) με τον Κ. Ζέρβα να συγκεντρώνει την πιο υψηλή αρνητική άποψη μεταξύ των υποψηφίων (43,2%) αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό ψηφοφόρων που δεν θα τον ψήφιζαν ποτέ (56,9%).

Στον πρώτο γύρο και στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προηγείται με 26.4% έναντι 20,4% του Στέλιου Αγγελούδη.

Ακολουθούν οι Σπύρος Πέγκας με 13,9%, ο Στέργιος Καλόγηρος με 7.3% , η Μαρία Κέκη (Πόλη Ανάποδα) με 6.8% , ο Βασίλης Τομπουλίδης με 4.2%, ο Δρόσος Τσαβλής με 3.6% ενώ στην επιλογή άλλο με 0,9% καταγράφονται οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Σημειώνεται, ότι το 12.9% εμφανίζεται να είναι αναποφάσιστοι, αισθητά μειωμένο με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρίας δύο εβδομάδες πριν και το 3.6% να μην απαντά.

Κερδίζει ο Αγγελούδης – Χάνει ο Πέγκας

Η μάχη στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι εμφανές ότι θα κριθεί στον δεύτερο γύρο με τα δίπολα να είναι αποκαλυπτικά για τις εκτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Σε ένα δεύτερο γύρο με αντιπάλους τον Κ. Ζέρβα και τον Σ. Αγγελούδη , φαίνεται να κερδίζει την μάχη ο Σ. Αγγελούδης με 45.8% έναντι 31.8% με το 16.3% να είναι αναποφάσιστοι και το 6,1% να μην απαντά. 9,2% δηλώνει ότι θα απέχει.

Αντίθετα σε ένα ενδεχόμενο δίδυμο δευτέρου γύρου με τον Κ. Ζέρβα απέναντι στον Σπ. Πέγκα, ο Κ. Ζέρβας εμφανίζεται να επικρατεί με 41.9% έναντι 32.8%, με 18.5% αναποφάσιστους και 6.7% να μην απαντούν.