Άλλη μια αυτοκτονία αλλοδαπού σε κρατητήρια αστυνομικών υπηρεσιών καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρέθηκε απαγχονισμένος σε χώρο κράτησης του Τμήματος Ασφάλειας Λευκού Πύργου το βράδυ της Τρίτης ένας 25χρονος Αλγερινός κρατούμενος.

Νωρίτερα, την ίδια μέρα, ο νεαρός φέρεται να είχε διαπράξει κλοπή με αποτέλεσμα οι Αστυνομικές Αρχές να τον συλάβουν και να οδηγηθεί στα κρατητήρια.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο 25χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νεαρός Αλγερινός φέρεται να κρεμάστηκε με αυτοσχέδιο βρόγχο, τον οποίο είχε φτιάξει χρησιμοποιώντας την μπλούζα του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από λίγους μήνες είχε αποφυλακιστεί, καθώς είχε διαπράξει άλλο αδίκημα. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Ωστόσο υπάρχουν αναφορές από κύκλους δικηγόρων και αστυνομικών ότι οι συνθήκες κράτησης είναι απαράδεκτες, ιδιαίτερα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης με δεκάδες κρατούμενους από διάφορες χώρες, που συχνά προκαλούν επεισόδια, ζητούν φάρμακα και κραυγάζουν μέσα στη νύχτα.

Πρόσφατα έδωσε τέλος στη ζωή του ο 48χρονος Γεωργιανός, που εκρατείτο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τον φόνο της 55χρονης συντρόφου του. Ο Γεωργιανός κρεμάστηκε με τον επίδεσμο που είχε δεμένο το χέρι του.