Με βαθιά οδύνη η οικογένεια, οι πολυπληθείς φίλοι, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ο χώρος των φοροτεχνικών – εφοριακών αποχαιρετούν τον Αδάμ Ρεγκούζα, τέως υφυπουργό οικονομικών και βουλευτή, που έφυγε σήμερα Κυριακή από την ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Ο Αδάμ (Μάκης) Ρεγκούζας ήταν ένα από τα πιο δραστήρια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με ευρύτητα γνώσεων στον οικονομικό τομέα και στα δημόσια έσοδα, αφού υπηρέτησε επί χρόνια σε θέσης ευθύνης στον χώρο των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ παράλληλα ήταν και πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εφοριακών.

Πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του 1996 στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης και επανεκλέχθηκε το 2000, το 2004 και το 2007. Στην πρώτη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών.

Ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Ζούσε στην περιοχή της Κηφισιάς – Αγίου Ελευθερίου και είχε αναπτύξει ιδιαίτερη κοινωνικότητα και δράση σε φορείς και οργανώσεις της Καλαμαριάς.

Ιδιαίτερα αγαπητός ήταν μεταξύ των Ρουμελιωτών, αφού διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Βορείου Ελλάδος.  Ο Αδάμ Ρεγκούζας γεννήθηκε στην ιστορική Αρτοτίνα Δωρίδας, όπου είχε μεγαλώσει ο Αθανάσιος Διάκος και αισθανόταν ιδιαίτερη υπερηφάνεια για την καταγωγή του. Μάλιστα φρόντιζε με ιδιαίτερο μεράκι για την ιδιαίτερη πατρίδα του και πριν από λίγο καιρό είχε την ιδέα να οργανώσει μια μεγάλη εκδήλωση πολιτισμού στην Αρτοτίνα, που θα περιλάμβανε μια παράσταση – ορατόριο για τον Αθανάσιο Διάκο. Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού δεν επέτρεψε την υλοποίηση της ιδέας, που τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ.

Οι φίκοι του και όσοι τον γνώριζαν εκτιμούσαν τον Μάκη Ρεγκούζα ως γνήσιο πατριώτη και δραστήριο πολιτικό με αυξημένο αισθητήριο και ευρεία γνώση της πολιτικής πραγματικότητας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί από την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου.

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Τη «θλίψη και οδύνη» της για τον θάνατο του Αδάμ Ρεγκούζα, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και απευθύνει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωση:

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών και βουλευτή Αδάμ Ρεγκούζα. O Αδάμ Ρεγκούζας υπηρέτησε πιστά τη χώρα και την παράταξη ως βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης από το 1996 μέχρι το 2009 και ως υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών από τις 10 Μαρτίου του 2004 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου του 2005. Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».