“Στόχος μας είναι συνολικά η ΕΡΤ3 να αναβαθμιστεί και πολύ γρήγορα να πάμε σε μια διαδικασία που θα παράγει καινούργιο πρωτογενές και ενημερωτικό πρόγραμμα, το οποίο εκτός από την ΕΡΤ3 θα παίζει και στο ΕΡΤnews”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, που σήμερα έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση για τις ανησυχίες που εκφράζονται από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 και την Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης για την τύχη του καναλιού ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση και ανάδειξη του ενημερωτικού και περιφερειακού ρόλου της ΕΡΤ3 και σημείωσε:

“Το νέο κανάλι, το ERTnews, όχι μόνο δεν απομειώνει τον ενημερωτικό και περιφερειακό χαρακτήρα της ΕΡΤ3 , αντίθετα, ο στόχος μας είναι να τον ενισχύσει, να τον αναδείξει ακόμα περισσότερο. Ο στόχος μας είναι συνολικά η ΕΡΤ3 να αναβαθμιστεί. Πολύ γρήγορα να πάμε σε μια διαδικασία που θα παράγει καινούργιο πρωτογενές και ενημερωτικό πρόγραμμα, το οποίο εκτός από την ΕΡΤ3 θα παίζει και στο ΕΡΤnews.

Ήδη πολλά ρεπορτάζ, πολλές παραγωγές, που γίνονται από την ΕΡΤ3 προβάλλονται και στην ΕΡΤnews και στην ΕΡΤ1. Αποτελεί πολύτιμο στοιχείο για την ΕΡΤ το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3 και δεν είναι τυχαίο ότι οι ανταποκριτές της δημόσιας τηλεόρασης στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3.

Ο ρόλος της ΕΡΤ3 είναι ένας ρόλος που και θα διαφυλάξουμε και μέσα από τις ευρύτερες αλλαγές που γίνονται στη δημόσια τηλεόραση θα τον αναβαθμίσουμε και ως προς τον ενημερωτικό και τον περιφερειακό χαρακτήρα που κατέκτησε και ανέδειξε τα προηγούμενα χρόνια”.