Ικανοποιημένος από την επίσκεψή του στην αγορά της Καλαμαριάς και από τις επαφές του με πολίτες και καταστηματάρχες έμεινε ο Αλέξης Τσίπρας, αφού βρήκε την ευκαιρία να ανοιχτεί στον κόσμο και να ακούσει τα παράπονα και τις αγωνίες του για την ακρίβεια και τόσα άλλα, που συμβαίνουν.

Κατά την άφιξή του στην κεντρική αγορά της Καλαμαριάς τον υποδέχτηκαν βουλευτές και στελέχη του κόμματος του καθώς και κάτοικοι της περιοχής, που του ευχήθηκαν και “χρόνια πολλά” για την ονομαστική του εορτή. (17 Μαρτίου)
Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με πολίτες, φωτογραφήθηκε και όταν είδε δύο μουσικούς του δρόμου, μια κοπέλα και ένα αγόρι,  κοντοστάθηκε και απόλαυσε το τραγούδι τους. Στο τέλος μάλιστα έσκυψε και άφησε στο κάλυμμα της κιθάρας τους ένα πεντάευρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει χρήματα σε μουσικούς του δρόμου στην Καλαμαριά

Ο κ. Τσίπρας συζήτησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Άλλοι χαρακτήρισαν “αντίδωρο” τα μέτρα της κυβέρνησης, άλλοι του είπαν ότι οι λογαριασμοί που έρχονται είναι πενταπλάσιοι, ενώ όλοι ζήτησαν να υπάρξει στήριξη από την κυβέρνηση για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα με αυτή την ακρίβεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην Καλαμαριά στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε  στη Θεσσαλονίκη.

Έχουμε σήμερα μία βαθιά κοινωνική κρίση

“Η χώρα αξίζει μία κυβέρνηση ευθύνης και όχι μία κυβέρνηση της δικαιολογίας”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, από την κεντρική αγορά της Καλαμαριάς, σημειώνοντας ακόμη ότι “στην Ελλάδα έχουμε σήμερα μία βαθιά κοινωνική κρίση και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Μητσοτάκης είναι ανίκανοι να την αντιμετωπίσουν”.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είπε ότι αυτά δεν πρόκειται να τα αισθανθούν καν οι Έλληνες πολίτες και σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αγωνίζεται όχι για να πείσει τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει τις προτάσεις του, αλλά για να τον πείσει να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε “ψέματα” πώς τα προβλήματα εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες και τόνισε: “Είπε ψέματα ο πρωθυπουργός ότι η κρίση αυτή ήρθε τις τελευταίες 15-20 μέρες που είναι ο πόλεμος. Η κρίση αυτή η σοβεί εδώ και μήνες, δεν την προέβλεψε, δεν κινήθηκε για να την αντιμετωπίσει, αντιθέτως με τις επιλογές του έχει γίνει πολλαπλασιαστής αυτής της κρίσης. Και αυτή τη στιγμή βλέπουμε την αισχροκέρδεια, τα ουρανοκατέβατα κέρδη των παραγωγών ενέργειας να παραμένουν άθικτα. Και στην ουσία δίνονται ψευτοεπιδοτήσεις ενώ ο μηχανισμός της αισχροκέρδειας παραμένει αλώβητος”.

Τα μέτρα που μπορούν να δώσουν μια διέξοδο

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην πρόταση για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. και πρόσθεσε:

“Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ , η μείωση του ΕΦΚ, η μείωση του ΦΠΑ και το πλαφόν στην ηλεκτροπαραγωγή, στο φυσικό αέριο. Το πλαφόν στις τιμές και στην χοντρική και στον καταναλωτή είναι μέτρα που μπορούν να δώσουν μια διέξοδο για να αντιμετωπίσουμε την κρίση.

Η κυβέρνηση είναι προφανές ότι τα μέτρα αυτά δεν τα επιλέγει. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, όχι για να πείσουμε τον κύριο Μητσοτάκη να τα υιοθετήσει. Αλλά για να τον πείσουμε να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία. Και να βάλουμε τις δυνάμεις μας, με μια νέα προοδευτική κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, να στηρίξουμε τον ελληνικό λαό, να στηρίξουμε τα νοικοκυριά, να στηρίξουμε τους εργαζόμενους. Η χώρα αξίζει μια κυβέρνηση ευθύνης και όχι μια κυβέρνηση της δικαιολογίας”.