Το αρχαιότερο μέλος της αποχαιρετά η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, τον Γιώργο Σαλονικίδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών.

Ο Γιώργος Σαλονικίδης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ, γεννήθηκε στο Δρέπανο Κοζάνης το 1926 και σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ενεγράφη ως δόκιμο μέλος της Ένωσης τον Αύγουστο του 1958.

Εργάστηκε στις εφημερίδες Ελληνικός Βορράς και Θεσσαλονίκη, και η επαγγελματική διαδρομή του σφράγισε με τα χαρακτηριστικά της ευρυμάθειας και της λεπτομερούς προσέγγισης το αστυνομικό ρεπορτάζ.  Επί δεκαετίες κάλυπτε με επιτυχία το αστυνομικό ρεπορτάζ στον “Ελληνικό Βορρά”, έχοντας σημαντικές επιτυχίες.

Η συμμετοχή του Γιώργου Σαλονικίδη στη δραστηριότητα της ΕΣΗΕΜ-Θ ήταν πολυετής, τόσο από θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και από άλλα όργανα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά μια από τις ιστορικές προσωπικότητες της δημοσιογραφίας στη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία χρόνια έφυγαν από την ζωή και άλλες σημαντικές προσωπικότητες της δημοσιογραφίας από τον “Ελληνικό Βορρά”, όπως ο Γεράσιμος Δώσσας και ο Βαγγέλης Χριστοφορίδης.