Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας παραβίασης του φωτεινού σηματοδότη, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, καθώς έχει γίνει  συνήθεια για  πολλούς οδηγούς να περνούν με κόκκινο.

Ήταν γύρω στις 7.30 το πρωί στη διασταύρωση της οδού Ωραιοκάστρου με την περιφερειακή στη Θεσσαλονίκη, όταν δύο ι.χ. αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα κατέληξε επάνω στο φανάρι, το οποίο έπεσε εντελώς. Το ίδιο αυτοκίνητο  γκρέμισε όλο το τοιχίο που υπήρχε στο σημείο με αποτέλεσμα να προκληθούν επίσης ζημιές σε μια κολώνα και στη τζαμαρία ενός καταστήματος.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα και μόνο ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε στο φανάρι τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, είπε στον ΣΚΑΪ και στην ρεπόρτερ Ελένη Ιατρού ότι ξεκίνησε για να στρίψει μόλις άναψε πράσινο το φανάρι όταν έπεσε πάνω του αυτοκίνητο που ερχόταν από την άλλη κατεύθυνση με ταχύτητα.

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής καταγγέλλουν πως το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο και γίνονται συχνά τροχαία.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το κατεστραμμένο φανάρι είπε στον ΣΚΑΪ ότι εάν το ατύχημα γινόταν δέκα λεπτά μετά θα μπορούσαν να υπάρχουν μεγαλύτερες συνέπειες, καθώς η κίνηση είναι πιο αυξημένη.

Τα περισσότερα ατυχήματα, όχι μόνο στο σημείο αυτό, αλλά και σε άλλες διασταυρώσεις του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης συμβαίνουν εξαιτίας της παραβίασης των σηματοδοτών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των φαναριών στην διασταύρωση της οδού Εθνικής Αντίστασης και Μακεδονίας μπροστά στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος και δίπλα στη ΔΟΥ Καλαμαριάς.

Όσοι κατευθύνονται από την περιφερειακή προς την Καλαμαριά κινούνται με μεγάλες ταχύτητες και δεν σταματούν στο φανάρι, ακόμη και όταν ανάβει κόκκινο. Την  ίδια στιγμή όσοι κινούνται από την Εθνικής Αντίστασης προς την Καλαμαριά  βλέπουν να ανάβει το πράσινο βελάκι για να στρίψουν αριστερά. Αν όμως προχωρήσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυτούς, που πέρασαν με κόκκινο.

Και όλη αυτή η απαράδεκτη εικόνα εμφανίζεται διότι δεν υπάρχει τροχαία στους δρόμους, δεν βεβαιώνονται παραβάσεις για παραδειγματισμό και πολλοί οδηγοί απολαμβάνουν τις συνθήκες της ασυδοσίας.