Με αφορμή  τις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Παραπολιτικά” και την απάντηση από το Μαξίμου. “Σκληρό ροκ” μέχρι τις εκλογές με σκανδαλολογία και νέες λίστες υπεράκτιων εταιριών.

Μπήκαμε, λοιπόν, ούτως ή άλλως στην ευθεία για τις εκλογές. Πολλές εκλογές και η αντιπαράθεση μακρά. Σε ένα χρόνο θα έχουμε Ευρωεκλογές. Αυτές είναι σίγουρες και αμετακίνητες. Για τις εθνικές και αυτοδιοικητικές η ημερομηνία παίζεται. Ανάλογα με το σι συμφέρει τον επικεφαλής του τεράστιου “οπωροπωλείου”, που έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι.

Γιατί οπωροπωλείου; Διότι ως χώρα μοιάζουμε με μπανανία, ή είμαστε ο τόπος της φαιδράς πορτοκαλέας. Διότι τι άλλο παρά φαιδρότητες μπορεί να είναι όλα αυτά που μπαίνουν στον στίβο της προεκλογικής αντιπαράθεσης; Θα παιχτεί, λέει, σκληρό ροκ, για να θυμηθούμε τα λόγια του Κώστα Λαλιώτη, που με λαϊκίστικο τρόπο προσέγγιζε το πάλαι ποτέ, αποτελεσματικά ένα μεγάλο φάσμα της κοινωνίας, ακόμη και το χώρο της κουλτούρας ή της αυτοχριζόμενης “προοδευτικής αριστεράς”.

Έτσι και τώρα, θυμήθηκαν το σκληρό ροκ και ετοιμάζονται να βγάλουν στον αέρα νέες οσμές σκανδάλων με λίστες από υπεράκτιες εταιρίες, με υπόλοιπα Νοβάρτις και ό,τι άλλο προκύπτει από τα κατακάθια κυριακάτικων εφημερίδων του φιλοκυβερνητικού περιβάλλοντος, προεξαρχούσης της “Βαξεβανιάδας”.

Ακούω συναδέλφους εξ Αθηνών, που διαγκωνίζονται στην πολυμάθεια και στην αποκαλυπτικότητα μετά ισχυρών δόσεων θράσους, να λένε ότι αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν οι Έλληνες και συνεπώς τα κομματικά επιτελεία προσαρμόζονται αναλόγως.

Ένα δείγμα αυτού  του επιπέδου της αναμέτρησης ήταν η προ ημερών διαμάχη μεταξύ των στελεχών του Μαξίμου, της εφημερίδας “Παραπολιτικά” και του περιβάλλοντος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και καλά οι Πειραιώτες και οι περί το γήπεδο Καραϊσκάκη παραχειμάζοντες. Ας πούμε ότι έχουν τη γλώσσα τους και την διάλεκτο των γηπέδων, αλλά το πρωθυπουργικό γραφείο είναι δυνατόν να μπαίνει στον καυγά με τόσα νεύρα και τόσο χαμηλή φρασεολογία. Πάρτε μια γεύση:

 

«Τελικά, πρέπει να είναι βαθιά απελπισμένος ο ναρκέμπορος χρηματοδότης των Παραπολιτικών για να κάνει πρωτοσέλιδο αυτήν την ανοησία περί δήθεν μίζας σε σύμβουλο υπουργού, αποσιωπώντας ακόμα και το γεγονός ότι το ίδιο το γραφείο του υπουργού έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με επίσημη σχετική ανακοίνωση.»

Και συνεχίζουν οι κύκλοι του Μααξίμου: «Με την υπόθεση που βγάζει στις εφημερίδες του ο απελπισμένος διωκόμενος και κουμπάρος τού κ. Μητσοτάκη θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι… Η συνέχεια στον φυσικό χώρο των κ. Μαρινάκη και Κουρτάκη, τις αίθουσες των δικαστηρίων».

Και όπως ήταν φυσικό απάντησε και η άλλη πλευρά, μπήκε στο παιχνίδι και η Νέα Δημοκρατία μετά του Άδωνη, οπότε άνοιξε για τα καλά ο χορός των φτηνών σκιαμαχιών, που μάλλον θα  μεγαλώνει όσο πάμε πιο κοντά στις εκλογές.

Δυστυχώς για μια άλλη φορά δεν θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου για το μέλλον της Ευρώπης και τις προοπτικές των πολιτών μέσα και από τις οικονομικές δυσκολίες. Δεν θα μιλήσουν για την Ευρώπη της ενιαίας εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, δεν θα μιλήσουν για τον τρόπο αποτροπής των πολεμικών συγκρούσεων με τα αθώα θύματα, ούτε για τους πολεμοχαρείς και εξουσιομανείς δικτάτορες, που κρατούν πάντα ζεστές τις πολεμικές μηχανές. Δεν θα μιλήσουν για τους θεατρίνους της πολιτικής, για τους θιασώτες του εθνικισμού και τους φωνακλάδες γείτονες, που παίζουν με τη φωτιά νύχτα και μέρα πάνω από το Αιγαίο.

Θα μιλούν κυρίως για σκάνδαλα, σκανδαλάρες και σκανδαλάκια, που στο τέλος συγκαλύπτονται ή παραγράφονται. Θα συνεχίσουν να μιλούν για το ποιος είναι πιο διεφθαρμένος. Το ίδιο παραμύθι….