Αλλαγές σε κορυφαίες θέσεις τηλεοπτικών σταθμών καταγράφονται τις τελευταίες μέρες με ενδείξεις για χάραξη διαφορετικών πολιτικών γραμμών, αν ληφθεί υπόψη η πρωϊνή κυρίως στροφή του ALPHA προς φιλοκυβερνητικές θέσεις, μέσα και από τα σχόλια του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου.

 

Από την τηλεόραση του ALPHA αποχωρεί ο επί 11 χρόνια διευθυντής ειδήσεων – ενημέρωσης Βασίλης Παπαδρόσος, που σύμφωνα με πληροφορίες αθηναϊκών ιστοσελίδων κατευθύνεται στον ΣΚΑΪ για να αναλάβει αντίστοιχη θέση. Ο Β. Παπαδρόσος ήταν και πρόεδρος στο κανάλι μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο. Για ένα διάστημα τα προηγούμενα χρόνια ο ALPHA διατηρούσε μια ουδετερότητα στις πολιτικές θέσεις, που όμως το τελευταίο διάστημα έχει εγκαταλειφθεί με σαφή στροφή προς τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον στην πρωϊνή ζ’ώνη.

Ήδη από τον ALPHA ανακοινώθηκε ότι:

«Νέα Διευθύντρια Ειδήσεων και Ενημέρωσης της Τηλεόρασης του Alpha, αναλαμβάνει η Άρτεμις Δήμου, μέλος της οικογένειας του Alpha τα τελευταία 10 χρόνια, με πολυετή πείρα στον χώρο των ΜΜΕ.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha θα δίνει καθημερινά μια ολοκληρωμένη εικόνα της επικαιρότητας αλλά και όλων των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία και τον πολίτη και θα συνεχίσει να είναι, με δυναμικό τρόπο, στην κορυφή της προτίμησης των τηλεθεατών», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι με προηγούμενη ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι ο κ. Παπαδρόσος αποχωρεί από τη διεύθυνση ειδήσεων του Alpha ύστερα επό 11 χρόνια στο κανάλι και στη συγκεκριμένη θέση. Η Αρτεμις Δήμου ήταν το δεξί του χέρι και τώρα αναλαμβάνει στη θέση του.

 

Ο Β. Παπαδρόσος προς τον ΣΚΑΪ

Ο B. Παπαδρόσος ήταν επικεφαλής επί 11 χρόνια τον τομέα της ενημέρωσης του σταθμού και χάρη και σε αυτόν, τα τελευταία χρόνια το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ήταν πρώτο σε νούμερα τηλεθέασης.
Από τον Απρίλη του 2017 έως το φθινόπωρο του 2018 υπήρξε πρόεδρος της τηλεόρασης του Alpha.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπαδρόσος φαίνεται να κατηφορίζει προς το Φάληρο για να αναλάβει την διεύθυνση ενημέρωσης του ΣΚΑΪ μετά την απομάκρυνση του Νίκου Φιλιππίδη από τη συγκεκριμένη θέση. Το διαζύγιο αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη

Πηγή: iefimerida.gr/fosonline.gr