Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και με τα ίδια γνωστά πρόσωπα να κυριαρχούν, ανακοινώθηκαν ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τα ονόματα που θα διαμορφώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Αν θα μπορούσαν να θεωρούνται και κάποιες εκπλήξεις, η μεγαλύτερη θα ήταν το όνομα του Ευάγγελου Αντώναρου, του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή να κατεβαίνει υποψήφιος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανατολική Αττική.

Κανονικά στα ψηφοδέλτια βρίσκονται τόσο το όνομα του Παύλου Πολάκη (υποψήφιος στα Χανιά), όσο και του Γιάννη Ραγκούση, που θα διεκδικήσει τη λαϊκή ψήφο στη Β’ Πειραιά, παρά τα κυβερνητικά «πυρά» που δέχεται για τις αποκαλύψεις σχετικά με την βίλα του στην Πάρο.

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης παρόλο που βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός κόμματος μετά την ανάρτηση που είχε κάνει και με την οποία στοχοποιούσε δημοσιογράφους, δικαστικούς και τραπεζικά στελέχη, συμπεριλήφθηκε κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συγγνώμη που εξέφρασε προς τον Αλέξη Τσίπρα με επιστολή του.

Παράλληλα, στα ψηφοδέλτια περιλαμβάνεται το όνομα του ηθοποιού Μάριου Αθανασίου (βόρειος τομέας Αθηνών), καθώς και του ράπερ Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου (νότιος τομέας Αθηνών).

Στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, επανέρχεται και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, προερχόμενος από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, όπως και ο Βασίλης Κόκκαλης στη Λάρισα.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του καθηγητή Αιματολογίας στη Σορβόνη, Γρηγόρη Γεροτζιάφα.

Οι λίστες με όλα τα ονόματα των υποψηφίων