Συμπληρώνεται σταδιακά αλλά μεθοδικά, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η λίστα για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, που θα διεκδικήσει την νίκη στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει ήδη να κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, με περιοδείες στην Αττική, και το επόμενο διάστημα αυτές θα πάρουν πιο συστηματικό χαρακτήρα και θα πλαισιωθούν από επισκέψεις στην επαρχία.

Η ανακοίνωση ένταξης της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη ΝΔ δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία σε όσους γνωρίζουν την εξαιρετική σχέση που έχει με τον κ. Μητσοτάκη από την εποχή που συνυπήρξαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες φούντωναν οι φήμες ότι θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με την κεντροδεξιά παράταξη. Οι σημερινές εξελίξεις ήρθαν να επιβεβαιώσουν την ένταξή της στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και τη στήριξη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό της.

Και ο Πύρρος Δήμας υποψήφιος για την Ευρωβουλή

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου δεν θα είναι το μόνο πρόσωπο που έχει διατελέσει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και θα συστρατευθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη μάχη του Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιος θα είναι και ο Πύρρος Δήμας. Μάλιστα, ο χρυσός ολυμπιονίκης είχε δώσει το «παρών» στην πρόσφατη περιοδεία του πρωθυπουργού στην Αγία Παρασκευή.

Στα ονόματα που έχουν συζητηθεί είναι και η Βούλα Πατουλίδου, η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται για κάποιο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Όλα αυτά δυσκολεύουν μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου, αν και τόσο ο ίδιος όσο και το Μέγαρο Μαξίμου ουδέποτε επιβεβαίωσαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που εξελέγησαν για πρώτη φορά το 2019. Μια τρίτη θητεία φέρονται να θέλουν να διεκδικήσουν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και η Ελίζα Βόζεμπεργκ, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί ακόμα η σχετική απόφαση από τον κ. Μητσοτάκη.

Για τον Γιώργο Αυτιά και τον Δημήτρη Τσιόδρα

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο εκτός πολιτικής που συζητείται έντονα για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται έντονα, δίνοντας το «παρών» σε κομματικές εκδηλώσεις, και, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 17 Απριλίου θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, καλεσμένος ομογενειακών οργανώσεων.

Σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, ο οποίος έχει άτυπα ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία.

Υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος διεκδίκησε στις εθνικές εκλογές την έδρα της Κεφαλονιάς, ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, που ήταν στην ένατη, μη εκλόγιμη, θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, και ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης.