Σε ευχάριστο κλίμα με αμοιβαία ικανοποίηση και ανταλλαγή φιλοφρονήσεων συναντήθηκαν για μιάμιση ώρα στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή.

Εξερχόμενος του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δηλώσεις στο περιστύλιο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η κοινή συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων όσων με στήριξαν στην προσπάθεια αυτή. Τον τιμώ. Είμαι εδώ για να συντηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και είμαι εδώ για να φανώ αντάξιος της κληρονομίας του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφθασε στη Βουλή λίγα λεπτά μετά τις 12 συνοδευόμενος από τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Στο πλευρό του και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης.

Ο διάλογος Τσίπρα – Κασσελάκη

Με την παρουσία των καμερών ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέφανος Κασσελάκης είχαν τον εξής σύντομο διάλογο:

Τσίπρας: Στέφανε, συγχαρητήρια.

Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ, πρόεδρε.

Τσίπρας: Από κοντά σού εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος -έτσι λέμε εδώ. Πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση γιατί θα σου χρειαστεί. Το μόνο που έχω να σου πω είναι να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές, γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες. Να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος, δεν είναι όπως στο ΝΒΑ.

Κασσελάκης: Εσείς βλέπετε πιο πολύ από εμένα.

Τσίπρας: Εγώ δεν βλέπω baseball!

Κασσελάκης: Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος.

Τσίπρας: Έτσι.

Αμέσως μετά την αναχώρησή του από τη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης επρόκειτο να κατευθυνθεί στην Κουμουνδούρου για μια πρώτη σύσκεψη μετά τις εκλογές, όπου τον περίμενε  ο Νίκος Παππάς.

Εκτιμάται ότι οι πρώτες συσκέψεις θα αφορούν στα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και το τοποθετηθούν στα κρίσιμα πόστα του κόμματος.

Στις 14:00 ο Στέφανος Κασσελάκης επρόκειτο να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις 14:30 με τον Νίκο Ανδρουλάκη.