Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε χθες το βράδυ τον διάδοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη για συνομιλίες σχετικά με τα τεκταινόμενα το τελευταίο διάστημα και την κρίση στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έγινε στο γραφείο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην λεωφόρο Αμαλίας.

Το ραντεβού Τσίπρα-Κασσελάκη ήρθε μόλις μία ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αλλά και τη μη θετική απάντηση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη όταν είχε ζητήσει ραντεβού πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη ήταν αυτή που άσκησε ασφυκτική πίεση, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε ξανά συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αφορμή ήταν όσα ακολούθησαν της δήλωσης Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δισ. της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο πρώην πρόεδρος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνέστησε στον κ. Κασσελάκη να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης για να ανακοπούν οι αποχωρήσεις από το κόμμα.

Ανησυχία του Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στο κόμμα

Ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο.

Στη συνάντηση που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική της εκλογής του νέου Προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.
Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.