Χαλαρές στιγμές είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί με βόλτες και συναντήσεις με δημοσιογράφους, καθώς απομένουν λίγες ώρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές 2023 στα εκλογικά τμήματα όλης της χώρας, στις 07:00 το πρωί.

Συζήτηση γενικού περιεχομένου σε ευχάριστο κλίμα είχε το μεσημέρι σε καφέ στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας στην καθιερωμένη πλέον συνάντηση του με τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με σπoρ εμφάνιση, μπλε πουκάμισο, γκρι παντελόνι και μπλε παπούτσια, χωρίς σακάκι και γραβάτα κι εμφανώς ευδιάθετος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Σύνταγμα στις 12:10 για την συνάντηση με τους δημοσιογράφους. Ακολούθησε βόλτα στον πεζόδρομο, όπου συνομίλησε με πολίτες.

Ο Αλ. Τσίπρας στο Μικρολίμανο με δημοσιογράφους

Στο Μικρολίμανο του Πειραιά επέλεξε να κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει της αυριανής «μάχης της κάλπης» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, παραθέτοντας το καθιερωμένο γεύμα στους πολιτικούς συντάκτες.

«Όσο τρέξαμε… τρέξατε», ανέφερε το μήνυμα με το οποίο καλούνταν οι δημοσιογράφοι στη 1 το μεσημέρι σε εστιατόριο της Καστέλας, προκειμένου να «γιορτάσουμε που φτάνουμε στο finish».

Ο Ν. Ανδρουλάκης στη Ροδιά Ηρακλείου

Αισιόδοξος για την πορεία του κινήματος στις εκλογές εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ευχαριστήριο τραπέζι που παρέθεσε στους δημοσιογράφους, με τη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο κ. Ανδρουλάκης σε χαλαρό κλίμα, λίγες ώρες μετά την προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο και λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, είχε τη δυνατότητα να συζητήσει χαλαρά με τους παρευρισκόμενους, να γευτεί κρητικούς μεζέδες και τσικουδιά.

Τη συνάντηση συνόδευσαν οι ήχοι από κρητική λύρα, ενώ δεν έλειψαν και οι παραδοσιακές μαντινάδες. Μάλιστα, η παραγγελιά του Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν το «Σε Ψηλό Βουνό» του Νίκου Ξυλούρη.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο αυριανός τελικός της Ευρωλίγκα, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ Μαδρίτης, που όπως είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παρακολουθήσει.

Από την Κρήτη θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπως τόνισε, αφού ψηφίσει και αφού γευματίσει με την οικογένεια του.

Που θα ψηφίσουν η πρόεδρος και οι αρχηγοί

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα ψηφίσει στις 12:00 στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44o δημοτικό σχολείο Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα, στις 10:30.

Μία ώρα νωρίτερα, στις 09:30 θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, στο 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών στην Κυψέλη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στην Κρήτη και στο 195 ΕΤ, στο 13ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα ψηφίσει στις 10:00 στο 152ο εκλογικό τμήμα του δήμου Λαμιέων.

Στο 2o δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου θα ψηφίσει ο γραμματέας και επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα ψηφίσει 637ο εκλογικό τμήμα του δήμου Ευόσμου-Κορδελιού, στο 1ο Γενικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κορδελιού, οδός Στρατηγού Παπάγου 40, στις 11:30 το πρωί.