Θέμα ανεμβολίαστων βουλευτών θέτουν στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης με αιχμές προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία τρία τουλάχιστον μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας παραμένουν ανεμβολίαστα.

Μιλώντας σήμερα, Δευτέρα, σε εκπομπή του OPEN ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριανταφυλλίδης ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που δεν έχουν εμβολιαστεί και να λάβει άμεσα μέτρα ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασιούλας.

Είχαν προηγηθεί αναφορές για 10 βουλευτές, που δεν είχαν εμβολιαστεί, ανάμεσα στους οποίους και μια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας η οποία φέρεται να δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν της το επιτρέπει ο πνευματικός της…

Επίσης είχαν υπάρξει δηλώσεις από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλο, ο οποίος είχε πει πως “εγώ δεν θα γίνω πειραματόζωο” και τόνισε με έμφαση ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο, με συνέπεια να τον ακολουθήσουν και βουλευτές του κόμματός του.

Ακραίες τοποθετήσεις υπήρξαν και από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος είναι και γιατρός και επιμένει να κλείνει το μάτι στους αρνητές του εμβολίου, οι οποίοι επί της ουσίας προτάσσουν σε πολλές περιπτώσεις παρόμοια επιχειρήματα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Να πάρουν μέτρα οι αρχηγοί κομμάτων

Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι πολίτες αξιώνουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες άμεσα οι αρχηγοί των κομμάτων με ανεμβολίαστους βουλευτές, όπως επίσης και ο πρόεδρος της Βουλής, διότι δεν είναι δυνατόν να αξιώνει η πολιτική ηγεσία να εμβολιαστούν άνθρωποι όλων των ηλικιών, ενώ να παραμένουν στο απυρόβλητο δικά τους στελέχη.

Τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι περίπου δέκα είναι οι βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ειδικότερα, και σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, σχεδόν 290 βουλευτές έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το προεδρείο της Βουλής είχε ζητήσει από τις γραμματείες των κοινοβουλευτικών ομάδων συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών προκειμένου να προσαρμόσει αναλόγως τα υγειονομικά μέτρα λειτουργίας του νομοθετικού έργου.
Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι αντιεμβολιαστές, καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίζουν ζητήματα υγείας που να απαγορεύουν τον εμβολιασμό τους.