Διαδικτυακή διάσκεψη για ανάπτυξη των βασικών θέσεων των Οικολόγων – Πράσινων πάνω στα σημαντικά θέματα, που απασχολούν την χώρα και ευρύτερα τις κοινωνίες στον κόσμο πραγματοποιήθηκε χθες με συμμετοχή δεκάδων μελών του κόμματος.

Η διάσκεψη έγινε στα πλαίσια της διαμόρφωσης των προγραμματικών θέσεων του κόμματος πάνω σε βασικά θέματα με ανταλλαγή απόψεων και με ζητούμενο την προσαρμογή αυτών των προτάσεων στα σύγχρονα ελληνικά δεδομένα.

Οι τελικές προτάσεις που συνδιαμορφώνονται θα αποτελέσουν τον κεντρικό πυρήνα των πολιτικών θέσεων των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

Την βασική εισήγηση με θέμα “Βιώσιμη Οικονομία” ανέπτυξε ο πρώην βουλευτής Γιώργος Δημαράς, που ανέλυσε με στοιχεία την εικόνα της ελληνικής οικονομίας και περιέγραψε τις επιλογές της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της χώρας πάνω σε καίρια θέματα, όπως αυτά της ενέργειας, της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, της φορολόγησης πολιτών και επιχειρήσεων και της κοινωνικής ανισότητας.

Απόσπασμα από την εισήγηση του Γιώργου Δημαρά.  

Ο πρώην υφυπουργός περιβάλλοντος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις κοινωνικές επιπτώσεις του νεοφιλελευθερισμού και επισήμανε την έλλειψη φροντίδας για την εξάλειψη της ανισότητας μεταξύ των πολιτών, που δημιουργεί αστέγους και νοικοκυριά, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.

Ακολούθησε συζήτηση και κατατέθηκαν προτάσεις με κοινό ζητούμενο την προσαρμογή των θέσεων των Οικολόγων – Πράσινων πάνω στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Παρέμβαση έγινε και από τον συμπρόεδρο του κόμματος Δημήτρη Πολιτόπουλο, ενώ την συζήτηση συντόνισε η Χριστίνα Ευθυμιάτου.