Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 20:00  στην Πλατεία Συντάγματος, στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του κουβέντες στη συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στο Mega αναφέρθηκε μετά από σχετική ερώτηση στη συνάντηση που είχε με τον Μπάρακ Ομπάμα. Είπε ότι είχε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση μαζί του επισημαίνοντας ότι ο Μπάρακ Ομπάμα έπαιξε καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης καθώς πίεζε τους Ευρωπαίους να μην εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

«Είναι πολύ ενεργός πολίτης και ένας άνθρωπος με ευρεία γνώση», ανέφερε προσθέτοντας πως είχαν δημιουργική συζήτηση για διάφορα ζητήματα που τον απασχολούν όπως η τεχνητή νοημοσύνη. «Να σκεφτούμε έξυπνα, ώστε να γίνει εργαλείο προόδου και όχι υπονόμευσης της δημοκρατίας. Ετοιμάζω συμβουλευτική επιτροπή για τη θέση της Ελλάδας στον καινούργιο κόσμο που ανοίγεται», πρόσθεσε σημειώνοντας πως έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες που δραστηριοποιούνται πολύ έντονα.

Ο Τσίπρας στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στις 20:00 στη Θεσσαλονίκη στο Λιμάνι (προβλήτα Α΄).

«Είμαστε πάλι όλες και όλοι εδώ, κι ακόμα περισσότεροι, παρούσες και παρόντες στο δημοκρατικό προσκλητήριο του αγώνα για να υπερασπιστούμε αρχές και αξίες, για να δώσουμε τη μάχη της ανατροπής», προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη από την Πλατεία Συντάγματος.

Υπογράμμισε ότι «η μόνη επιλογή» που αποτρέπει τον σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη, είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «για να μην έχει λευκή επιταγή τη Δευτέρα». Κάλεσε «κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη, ό, τι κι αν ψήφισε στις εκλογές του Μάη, να βάλει φρένο στη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου καθεστώτος», με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον «μόνο που μπορεί να αντιπαρατεθεί με το δικό του σχέδιο και πρόγραμμα στο σχέδιο και το πρόγραμμα της ΝΔ».

Στέλνοντας μήνυμα κατά της αποχής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τους πολίτες παρά την κούραση δύο εκλογικών αναμετρήσεων, να προσέλθουν στις κάλπες, «γιατί η ψήφος που αφαιρείται από την κάλπη της δημοκρατίας, προστίθεται στην κάλπη της Νέας Δημοκρατίας» και «να πείσουμε κι αυτούς που δεν ψήφισαν τον Μάιο να ψηφίσουν τον Ιούνιο». «Τίποτα δεν έχει κριθεί μέχρι να κλείσει και η τελευταία κάλπη», τόνισε.

Στο Ηράκλειο ο Ν. Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στις 20:00 στο Ηράκλειο Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας).

«Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή τελειώνουμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα»

Σκληρή ήταν η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στον ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθειά του να εξισώσει, όπως είπε το βράδυ της Πέμπτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Μέγκα , τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος και υποψήφιο Επικρατείας, Δημήτρη Μάντζο με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ , Ανδρέα Πάτση . Ο κ. Ανδρουλάκης στήριξε πλήρως τον Δ. Μάντζο ενώ καυτηρίασε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο Μάντζος είναι ο Πάτσης του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ποιότητα του ήθους της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που προσβάλει τον κόσμο της Αριστεράς. Η απελπισία  κάνει επιθετικό τον κ. Τσίπρα.

Κουτσούμπας στη Θεσσαλονίκη απόψε

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον γγ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής απηύθυνε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία της Λαμίας.

«Απέναντί μας έχουμε έναν άδικο εκλογικό νόμο που κλέβει έδρες από όλα τα κόμματα και της δίνει μπόνους στον κ. Μητσοτάκη λες και της είχε προίκα από τον πατέρα του” υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζητώντας από τους πολίτες «να ενισχυθεί το ΚΚΕ για να πρωτοστατεί στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, γιατί πάνω στα λάβαρα μας είναι γραμμένες με μεγάλα γράμματα οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη Φθιώτιδα ζήτησε «να γεμίσουν οι κάλπες με κόκκινα ψηφοδέλτια της ελπίδας και του αγώνα» όπως είπε και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής «να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να κρατήσουμε την έδρα του ΚΚΕ στο νομό» για να συμπληρώσει πως «κάθε μέρα, κάθε ώρα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή να συνεχιστεί η μάχη μας για να ανέβει το κόμμα πιο ψηλά, για να υπάρχει πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο μεγάλη ελπίδα» όπως είπε χαρακτηριστικά.